04.12.2018.

23:18

Foto:

Vesti

RAT NA KOSOVU KREĆE 15.DECEMBRA: Strašne pretnje iz Prištine, Šiptari odredili DATUM NAPADA NA SRBE?!

Šiptarski ekstremisti iz vrha vlasti u Prištini najavili su juče da će 15. decembra napasti sever Kosova! Ukoliko se te njihove pretnje ostvare, tog datuma će najverovatnije početi i rat, jer će Srbija biti primorana da reaguje i vojno zaštiti svoj narod od novog pogroma.

Samozvani predsednik kosovskog parlamenta, ratni zločinac Kadri Veselji, koji u Prištini donosi sve najvažnije odluke i koga i Ramuš Haradinaj i Hašim Tači bespogovorno slušaju, najavio je formiranje takozvane 'vojske Kosova' za petak 14. decembar i rekao da će dan kasnije poslati trupe na sever pokrajine! Veselji, kako je rekao, planira da stavi Srbe sa severa Kosova pod 'potpunu kontrolu centralne vlasti'! Informerovi sagovornici, vojni i bezbednosni stručnjaci, upozoravaju da u tom slučaju Srbija više ne bi imala nikakvog izbora i da bi naša armija morala da interveniše, što bi neminovno dovelo do novog ratnog sukoba!

Srbi bili protiv

Kadri Veselji je najavio da će Šiptari u parlamentu 14. decembra glasati o transformaciji postojećih Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u 'vojsku Kosova'.

RAMUŠ HARADINAJ
'PREMIJER KOSOVA'

Misija KFOR i dalje je potrebna Kosovu. Vlada se obavezala da blisko sarađuje sa međunarodnim mirovnim snagama radi ostvarivanja veće bezbednosti zemlje

"Tog datuma ćemo glasati o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku. Dakle, 14. decembra ćemo imati vojsku Kosova", napisao je na Fejsbuku Veselji, koji je najavio i da će jedna divizija dan kasnije, dakle u subotu 15. decembra, biti upućena na sever Kosova!

Prethodno je odbor za unutrašnje poslove kosovskog parlamenta izglasao paket nacrta zakona o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku. Prištinski mediji prenose da su svi članovi tog odbora glasali "za", a da predstavnici Srpske liste nisu prisustvovali sednici.

Informer

SPREMAJU NOVI POGROM SRBA Kadri Veselji hoće da "vojsku Kosova" šalje na sever

ŠIPTAR BAHTIRI NE PRESTAJE DA PRETI: Gradonačelnik Južne Mitrovice najavljuje "ujedinjenje" sa severom PO SVAKU CENU!

Komentarišući sve ove navode, penzionisani potpukovnik KOS Ljuban Karan kaže da Priština ugrožava ceo region.
- Oni sa Zapada koji imaju međunarodnu obavezu da spreče formiranje 'vojske Kosova' diskretno pomažu njeno formiranje. Albanski lideri najavljuju da će to biti urađeno u dogovoru sa KFOR-om i zato postoji opasnost da ova misija UN bude zloupotrebljena protiv Srba. Kosovska paravojska uz pomoć KFOR-a mogla bi da se prošvercuje na sever Kosova, što bi Srbiju dovelo u veoma tešku situaciju. Svaka naša intervencija na Zapadu bi se tumačila kao agresija na mirovne snage... - upozorava Karan.

MARKO ĐURIĆ
KANCELARIJA ZA KIM

Najava formiranja "kosovske vojske" najveća je do sada pretnja miru i bezbednosti u regionu. Ta vojska se formira protiv Srbije i Srba na KiM i to se ne može prikriti neuverljivim obrazloženjima o globalnoj bezbednosti.

Unapred se spremili

General u penziji Božidar Delić naglašava da je ovo i te kako moguć scenario ukoliko su Albanci dobili 'zeleno svetlo' iz SAD.
- U organizacijskom smislu oni su već izvršili sve pripreme. U kadrovskom smislu su spremni jer su odškolovali i kursirali dovoljno kadrova za tu takozvanu 'vojsku'. Isto tako, u materijalnom smislu imaju veliku pomoć Amerike, Nemačke i Turske. To što je sve ovo u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 SB UN za njih nema nikakvog značaja - zaključuje Delić.

Srpska lista: Kosovski političari zapretili miru


Predstavnici Srpske liste naveli su juče u saopštenju da kosovski političari jednostranim i protivpravnim merama prete miru.
"Krše se svi međunarodni zakoni i propisi, počev od Rezolucije 1244 SB UN, Kumanovskog sporazuma, do Briselskog sporazuma. Najoštrije osuđujemo ovakvo delovanje i naglašavamo da naši poslanici nikad neće podržati formiranje vojnih formacija. Zahtevamo od međunarodne zajednice da reaguje ili da se javno izjasni kako nije sposobna da održi mir na ovim prostorima", navodi se u saopštenju.

SMEŠNA ŠIPTARSKA UCENA: Priština objavila Predlog rezolucije o dijalogu sa Beogradom

Tagovi: