05.12.2018.

10:42

Foto:

Vesti

(VIDEO) LJAJIĆ NA PINKU: Zovimo stvari pravim imenom - Takse koje je uvela Priština nisu takse, već ZABRANA TRGOVINE!

- Ovo nisu takse, ovo je zabrana trgovine, treba da ovu odluku nazovemo pravim imenom. Svi su rekli da su ove mere protivne svim sporazumima, a zasedanje Cefta je propalo, budući da na njemu nisu bile Srbija, BiH, Moldavija... - kaže Ljajić za Pink.

Ističe da jedino Evropska unija ima mere i mehanizme da zapreti Prištini.

Informer

- Mehanizam postoji i Srbija ga je osetila. Odlična prilika je 17. decembar sastanak stalnog odbora za sprovođenje i pridruživanje EU i Kosova. Ako se mere ne ukinu, ovo će biti presedan koji će drugi koristiti kao model. Posledice bi bile dalekosežne i moguća je nestabilnost na duge staze - kaže Ljajić.

Srbija se, kada je reč o turizmu, približava cifri koju je smatrala suviše optimističnom - 1.350.000.000 evra čistog deviznog priliva od stranih turista i gostiju, kaže Rasim Ljajić.

Informer

Kaže da je 44 odsto turista impresionirano kulturno-istorijskim nasleđem koje Beograd ima. Slede gostoprimstvo, gastronomija, provod...

- Ovo se razlikuje od percepcije koju imamo u javnosti - kaže Ljajić i dodaje da kada je reč o zimskim centrima, Ljajić kaže da su rezultati bolji već za 25 odsto u pretprodaji ski karata.

Informer

- Popunjenost kapaciteta od 25. decembra do sredine januara je oko 90 odsto. Na Kopaoniku ćemo imati nove ski staze, osvetljene ski staze, otvorili smo treći hotel u poslednjih pet godina na ovoj planini i Kopaonik postaje najvažnija zimska turistička destinacija u Srbiji, ali i regionu - smatra ministar.

Govoreći o Staroj planini, Ljajić kaže da je osnovni problem taj što je više skijaša nego smeštajnih kapaciteta. Problem je, kaže, i put, odnosno komunikacija sa planinom.

- Država mora da reši put i svaku drugu infrastrukturu, a ostalo je na privatnom sektoru - rekao je Ljajić za "Novo jutro".

Ceo razgovor sa ministrom pogledajte u nastavku:

Tagovi: