11.12.2018.

18:34 >> 18:37

Foto:

Vesti

TAJKUN U PANICI! ĐILASU FRKA OD IZBORA: Tvrdi da će vanredni izbori biti u februaru, VEĆ NAJAVIO BOJKOT

Lider Saveza za Srbiju, tajkun Dragan Đilas upao je, kako saznajemo, u nezapamćenu paranoju da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić vanredne parlamentarne izbore raspisati za kraj februara sledeće godine!

Đilas se najbližim saradnicima poverio da ima 'sasvim pouzdane informacije' da će odmah posle Nove godine biti raspušten parlament i da će Vučić objaviti odluku da se ide na vanredno glasanje.

Konstantno gube

Tajkun je zato svojim operativcima, kao i ostalim liderima SZS naložio da mobilišu sve snage za nove izbore.

- Đilas je u panici jer istraživanja javnog mnenja i ona koja su objavljena, ali i ona koja on sam naručuje, pokazuju da mu opada rejting! On se nadao se da ima stabilan rast podrške, međutim, brojke pokazuju sasvim drugačiji trend... Zato je sada u velikom strahu od vanrednih izbora, a tvrdi da su mu ljudi iz Vučićevog najbližeg okruženja rekli da su izbori gotova stvar i da će odmah posle praznika biti raspisani za kraj februara 2019. godine - prenosi naš izvor, lider jedne od opozicionih stranaka, članica SZS.

Najavljuje bojkot!

Tajkun Dragan Đilas sam je juče priznao da se uplašio izbora. Đilas je na Tviteru najavio da će bojkotovati eventualne vanredne izbore.
"Vučić razmišlja o vanrednim izborima. Razmišljaj ti koliko hoćeš, ali dok ne prihvatiš da izbori budu fer i pošteni... džaba razmišljaš", napisao je Đilas i tako otkrio svoju strategiju - poraz na izborima izbegavaće pričom o navodno nepoštenim izbornim uslovima.

Kako kaže naš sagovornik, Đilas se nadao da će demonstracije u Beogradu uzdrmati vlast i preokrenuti javno mnenje, ali je posle subotnjeg protesta vidno razočaran.

- Svestan je Đilas da mi u opoziciji još nismo stvorili kritičnu masu koja bi mu bila podrška u obaranju režima. Zato moramo brzo da delujemo, jer bi ubedljiv poraz na tim vanrednim izborima verovatno bio i konačan poraz ove i ovakve politike SZS... - objašnjava naš sagovornik.

Sam Vučić, prema informacijama do kojih smo došli, razmišlja da opoziciji pruži priliku da svoj legitimitet proveri na vanrednim izborima. Zbog toga je u nedelju uveče, dan nakon protesta, okupio najbliže saradnike iz SNS-a na vanrednim konsultacijama.

- Želeo je da čuje njihovo mišljenje i prenese im poruku da razmišlja da opoziciji, koja toliko traži izbore, izađe u susret. Predsednik vaga da li da odmah posle lokalnih izbora 16. decembra u Lučanima, Kuli, Doljevcu i Kladovu objavi odluku o eventualnom vanrednom glasanju za parlament. Rekao je da nikada, ni po koju cenu neće trpeti pritiske i ucene ulice, i to posebno u trenutku kada se Srbija suočava sa jednom od najtežih kriza na KiM... Zato je svim saradnicima, svim ljudima iz vrha SNS naložio da budu u pripravnosti za nove izbore - prenosi visoki funkcioner naprednjaka.

Komentarišući naša saznanja, Vladimir Pejić, direktor agencije 'Faktor plus', kaže da je opozicija trenutno jako slaba i da zato nipošto ne želi izbore.

Nadaju se da ih neće biti

- Prema političkoj definiciji, opozicija bi trebalo uvek da priželjkuje izbore. Međutim, kod nas je to drugačije, jer je vlast ta koja ih priželjkuje. Mislim, ipak, da neće biti vanrednih izbora. Do pre tri dana o tome se nije uopšte govorilo. Opozicija samo izaziva, začikava Vučića, ali se nada da izbora neće biti. Nisu oni još spremni za izbore, a veliko je pitanje i da li će i kada uopšte biti spremni za njih... - naglašava Pejić.

DOKLE IDE OVO OPOZICIONO LUDILO?! Đilas slao poruke penzionerima sa Starog grada, niko ne zna odakle mu privatni brojevi telefona!

Tagovi: