13.12.2018.

10:08

Foto:

Vesti

ZLOČINCI OVK SU JOJ ISTE NOĆI UBILI SINA I MUŽA! DRAGICA BOŽINIĆ: Nadam se samo da još malo poživim da saznam istinu!

Za to vreme porodice žrtava 20 godina čekaju pravdu. U moru monstruoznih zločina koje je po počinila OVK za Dragicu Božinić 17. jul 1998. godine ostaće večno urezan u pamćenju. U toj noći izgubila je šesnaestogodišnjeg sina Nemanju i supruga Mladena.  

- Kad su ga odveli pošao je dva koraka i okrenuo se i rekao: "Nemojte da mi dirate mamu". Nije razmišljao za njegov život, nego za mene. Eto to se sećam i sećam se njegovog hoda kako su ga vodili. Nadam se da samo još malo budem živa da bi saznala istinu - ispričala je Dragica Božinić za Pink. 

Informer

 

I dok odgovorni već pozivaju na bojkot Suda, sledi test za međunarodnu zajednicu koja treba da pokaže da li je zaista spremna da ide do kraja u procesuiranju i prikupljanju dokaza. 

Državni sekretar ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović podseća su da osobe koja se sada pominju i pozivaju da daju izjave bile već procesuirane, ali nije došlo do osuđujućih presuda za teške zločine koje su počinili nad Srbima i ostalim nealbancima, ali i nad Albancima jer su bili vrlo brutalni prema neistomišljenicima.

Povodom sve učestalijih poziva Specijalog suda bivšim pripadnicima OVK oglasio se i premijer privremenih prištinskoh institucija Ramuš Haradinaj porukom da će prištinske institucije biti uz svoje saborce i pružiti im svu neophodnu pomoć. 

- Žrtva naroda Kosova za slobodu i nezavisnost je bez presedana u novoj istoriji Evrope. Rat OVK je čist i sveti i to je dokazano - rekao je Haradinaj.  

Ovakve izjave, smatra novinar iz Gračanice, Živojin Rakočević, proizilaze iz bezrezervne podrške međuanarodne zajednice. 

- Suština je u tome da se međunarodna zajednica plaši svake ogrebotine i da bi ta oklopna vozila ili to oružje koje dolazi u Prištinu moglo da se okrene protiv onih koji ga daju Kosovu. Suština je da se svi procesi obesmisle i da se pokaže da sadašnje rukovodstvo ima kapacitet da sudi samo sebi - navodi Rakočević.

PRED SPECIJALNIM SUDOM ZA RATNE ZLOČINE OVK VESELJI, ČEKU, HALITI, LJIMAJ... ALI NE I TAČI I HARADINAJ!

Strukture terorističke OVK devedesetih godina na Kosovu i Metohiji imale su 141 zatvor za Srbe, uglavnom u privatnim kućama. Pravila nije bilo - neki su ubijani na kućnom pragu, bez povoda naočigled majki, žena i dece, dugi su spaljeni ili nabijeni na kolac.

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun smatra da je ohrabrujuće što će ovo specijalizovano tužilaštvo podići optužnice i po komandnoj odgovornosti, jer tako neće moći da izbegnu odgovornost oni koji su bili u vrhu OVK Hašim Tači, Agim Čeku, Kadri Veselji i Ramuš Haradinaj. 

Inače Safet Šalja je jedan od sedmorice pripadnika takozvane OVK koji su već dobili pozive za saslušanje. Na tom spisku i Remzi Šalja, koji je odbio da se odazove, Rusetm Mustafa Remi, Sokol Dobruna, Natif Mehmeti i Semlju Štaku. 

KOSOVSKA DRAMA! UDAR NA SRBE NE PRESTAJE: Zalihe na KiM na izmaku, nestašica mleka, hleb sve skuplji!

Tagovi: