13.12.2018.

19:35 >> 19:57

Foto:

Vesti

LAZANSKI: PRAVI CILJ KFORA JE ZAŠTITITI VOJSKU TZV. KOSOVA: Akcija međunarodnih snaga nije slučajna!

Lazanski je u izjavi za Srnu naveo i da pripadnici Kfora nisu bili iskreni kada su saopštili da su međunarodne snage došle na sever Kosova i Metohije u okviru redovne vežbe.

- Nisu iskreni, lažu! Oni su to izveli upravo zato da bi na neki način pokazali da će da štite i datum formiranja i cilj proglašenja kosovske vojske -  rekao je Lazanski.

(VIDEO/FOTO) DEMONSTRIRAJU SILU PRED SRBIMA! Snage KFOR upale na sever KiM - nose opremu za pravljenje barikada!

On je zapitao zašto su pripadnici Kfora baš danas, dan uoči najavljenog formiranja vojske samoproglašenog Kosova (14. decembra u Prištini), došli na sever Kosova i Metohije.

(FOTO) ZMIJA PRESVUKAO KOŽU: Tači izvršio smotru KBS uoči odluke o transformaciji u vojsku Kosova!

- Kako to baš da su danas došli (na sever Kosova i Metohije)? Došli su upravo zato da bi se našli kao neka vrsta podrške novoformiranim kosovskim oružanim snagama. Dakle, akcija nije nimalo slučajna - rekao je Lazanski.

Više od 45 vozila Kfora ušlo je jutros na sever Kosova i Metohije, a kolona se zaustavila u Leposaviću, da bi potom krenula ka Kosovskoj Mitrovici.

(FOTO) VOJNIK KFORA POKAZAO SRBIMA SREDNJI PRST! Ekstremno bahato ponašanje pripadnika NATO na severu KiM!

Osim borbenih vozila, pripadnici Kfora nose i opremu za blokade i pravljenje barijera poput građevinskih mašina, bagera i kolutova žice.

Iz Kfora su naveli da je reč o redovnoj vežbi i da brinu o bezbednosti Srba, na šta je reagovao potpredsednik Srpske liste Igor Simić poručivši da bi Kfor, ako stvarno brine o Srbima, trebalo da uperi trupe ka jugu, a ne ka severu.

Tagovi: