15.12.2018.

14:33

Foto:

Vesti

(FOTO) LJAJIĆ NA PALIĆU! Počeli radovi na izgradnji Akva parka i spa centra

 "Veliki dan za sve Subotičane. Ovo je veliki korak da Palić vratimo na turističku mapu Srbije i regiona", rekao je gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban i dodao: "U protekle dve godine u palićku infrastrukturu uloženo je preko 200 miliona dinara, pa tako imamo prelepu veliku pozornicu, veliki park i letnju pozornicu".

Informer



Laban je istakao da će ovaj projekat pomoći i privredi Srbije, povećati broj turista i samim tim život Subotičana učiniti kvalitetnijim.

 - Nalazimo se na lokaciji ''Muškog štranda'', na površini od 4,4 hektara, gde ćemo za oko godinu napraviti moderan velnes i akva centar na 30 hiljada kvadrata, sa pet unutrašnjih i 5 spoljašnjih bazena - napomenuo je gradonačelnik Subotice. 

 - Palić je možda i jedina, od 18 prioritetnih turističkih destinacija u kojima beležimo pad broja turista koji dolaze. Po broju dolazaka, Palić je na četvrtom mestu u odnosu na druge banje, ali po broju noćenja tek na četrnaestom mestu - izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikcija i potpredsednik Vlade Srbije, Rasim Ljajić i dodao da je ovo inače, jedna od najvećih investicija u turizam u Srbiji.

Informer



 - Sinergija Republike, Pokrajine i Grada daće rezultat, a to je da Palić i Subotica budu među 10 turističkih destinacija u zemlji -  istakao je Ljajić, te dodao da će razvoj turizma i privrede povećati životni standard građana u Subotici.

Vrednost ovog projekta je više od milijardu dinara i kada ga za dve godine završimo imaćemo dodatne potencijale, ne samo na Paliću, nego i na severu zemlje uopšte. 

Jednu trećinu novca će dati Grad Subotica, trećinu Pokrajina, trećinu Republika, rekao je predsednik Pokrajinske vlae, Igor Mirović.

Informer



 - U Subotici ćemo narednih godina realizovati i mnoge druge projekte. Očekujemo konačno završetak Subotičkog Narodnog pozorišta najkasnije do početka 2020. godine. Očekuje nas nastavak radova na ipsilon kraku -  napomenuo je Mirović.

Tagovi: