16.12.2018.

10:22

Foto:

Vesti

HARADINAJ NAJAVI PROTESTE KOJIMA ĆE BITI SRUŠEN VUČIĆ, A ONDA ĐILAS ORGANIZUJE SVOJ NAVODNI SKUP PROTIV NASILJA! To je vrlo indikativno, kaže Goran Vesić!

On je podsetio na pretučene novinarke TV Pink, na pretnje, uvrede i pozive na linč koje predstavnici opozicije svakodnevno upućuju preko društvenih mreža. Podvlači da je ružno što u Srbiji ne postoji jedinstvo, pre svega kada je reč o najvažnijem nacionalnom pitanju - pitanju Kosova, već se ono koristi za ubiranje jeftinih političkih poena.

Juče je u centru Beograda organizovan protest protiv nasilja na kojem je verbalno i fizički napadnut novinar "Kontravizije" Mladen Simić. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocenjuje da su i sami osnivači ovog protesta oni koji se zalažu za nasilje. Podsetio je da glumac Sergej Trifunović svakodnevno poziva na nasilje, a uz njega su Željko Veselinović, Boško Obradović...

PRETUČEN NOVINAR EMISIJE KONTRAVIZIJA: Tokom protesta napali ga Đilasovi huligani, SERGEJ TRIFUNOVIĆ HUŠKAO RULJU NA NJEGA?!

- Tukli su novinare, pozivali na silovanje, vređali i psovali... Uveli su nasilje u medije i politike i napadaju sve koji im se ne dopadaju. Prošli put je meta bila novinarka Studija B Barbara Životić, a sada su napali novinara "Kontravizije". Žele demokratiju, ali samo takvu u kojoj novinari izveštavaju kako im se naredi. U suprotnom, taj je prodana duša kojeg treba pretući, zaklati, silovati... Njihova politika je samo nasilje, nemaju program, nemaju ideju za rešenje pitanje Kosova, kako otvoriti nova radna mesta - kaže Vesić za Pink.

Informer

On podseća da je Ramuš Haradinaj najavljivao proteste u Beogradu kojima će srušiti Vučića, čak je i odbrojavao dane.

- Protesti su se desili, organizovao ih je Dragan Đilas. Neću ništa da tvrdim, ali mi je indikativno da Haradinaj najavljuje, a Đilas to i uradi. Jasno je da nam oko Kosova treba jedninstvo i zaista je ružno da opozicija radi ono što najavljuju albanski političari na KiM, a pre svih Haradinaj - zaključuje Vesić.

LJIMAJ NAČISTO PODIVLJAO! Bivši komandant zločinačke OVK od Srbije TRAŽI RATNU ODŠTETU!

Govoreći o usvajanju rezolucije o dijalogu sa Beogradom u kosovskoj skupštini, zamenik gradonačelnika ističe da je ova rezolucija, rezolucija protiv dijaloga.

- Dijalog vodi ka kompromisu, a kompromis ka trajnom, mirnom rešenju. Albanci ne žele mir i vidimo nervozu jer plan pravljenja nezavisnog Kosova ne ide onako kako su planirali: vidimo povlačenja nezavisnosti, neuspeh u Interpolu, neuspeh sa viznom liberalizacijom... Jasno je da Kosovo ne postoji kao država i da bez dogovora sa Srbijom trajno rešenje nije moguće. Veliki uspeh predsednika Vučića leži u tome što je uspeo da u međunarodnoj zajednici nametne to da nema rešenja bez Srbije i to priznaju čak i oni koji se zalažu za nezavisnost Kosova - kaže zamenik gradonačelnika.

Informer

Dodaje da je jasno da će dogovor morati da se traži sa velikim silama, pre svega sa SAD, jer Albance ne interesuje šta kaže EU.

- Albanci već decenijama imaju plan da stvaraju stalnu nesigurnost kako bi isterali Srbe sa teritorije Kosova i Metohije, kako bi jednog dana mogli da im kažu "o čemu vi pričate sa nama? Tamo više nema vaših građana". Zato su se desila 1999, 2004, 2008. i sve ovo što se danas dešava - kaže Vesić.

AMERIKANCI OKREĆU LEĐA ŠIPTARIMA?! Tramp je svestan da je Kosovo DRŽAVA DŽIHADISTA U SRCU EVROPE!

Politika predsednika Vučića je politika dijaloga i dogovora, ali je za dijalog potrebno najmanje dvoje i velike sile koje će iza njega stati, podvlači Vesić.

Vesić Kosovo naziva "monstrum državom" koja ne može da zaživi bez Srbije.

- To je velika pobeda predsednika Vučića. Do pre pet godina smo gubili na svakom polju, a danas smo u ofanzivi i pridobijamo saveznike. Vučić putuje po svetu, razgovara i pregovara, a jasno je da na Balkanu nema trajnog mira. Srbija je ključna zemlja ovog regiona i ključno je da zadržimo želju za dijalogom jer pre ili kasnije, svaki se sukob završi dijalogom - kaže Vesić, dodajući da je jasno da Kosovo predstavlja bezbednosni problem za celu Evropu i teritoriju na kojoj se dešava najviše kriminala na kontinentu.

Tagovi: