20.12.2018.

22:23

Foto:

Vesti

SJAŠI KURTA DA UZJAŠE...Saša Janković dobija naslednika i ŠABIĆ BI U POLITIKU?!

Šabić, kome drugi i ujedno poslednji mandat na mestu poverenika ističe 22. decembra, saradnicima je već najavio svoj mogući novi angažman. Kako tvrdi naš dobro obavešten izvor, on je vrlo blizu odluke da na vrhu PSG nasledi Sašu Jankovića, koji je podneo ostavku na sve funkcije u pokretu početkom ove nedelje.

- PSG je Jankovićevim odlaskom ostao obezglavljen i bez pravog naslednika u redovima aktuelnog rukovodstva pa im je Šabić idealan kandidat. Već godinama je u otvorenom sukobu sa sadašnjom vlašću i među opozicionim biračima uživa možda i veći ugled nego Janković. Sam Šabić se u poslednje vreme i ponašao kao opozicioni lider, a ne nezavisni državni službenik, pa je ovo i prilično očekivan potez s njegove strane - objašnjava sagovornik Informera i dodaje da bismo Šabića u novoj ulozi mogli da vidimo već krajem januara, kada se očekuje izbor novog rukovodstva PSG.

Da je ovakav epilog vrlo moguć, indirektno je potvrdio i sam Rodoljub Šabić. On je u nedavnom intervjuu srpskoj redakciji BBC-ja najavio da će morati sebi da priušti odmor jer ga je izmorila "verbalna paljba predstavnika vlasti pred kojom se našao poslednjih godina".

- To je užasno jeziva i nepristojna kampanja. Treba mi nešto poput 'reseta' na kompjuteru. Advokatura je poziv koji volim, a o politici ne bih da pričam dok sam još na funkciji poverenika - naveo je Šabić i time zapravo naslutio da će već u ponedeljak, kada mu i formalno istekne mandat, obavestiti javnost o novim političkim koracima.

Komentarišući ova saznanja, potpredsednik SNS Milenko Jovanov kaže da PSG možda dobije lidera koji nema grčeve, ali je jednako sposoban, harizmatičan, inteligentan i elokventan kao i prethodni.
- Nema ničeg prirodnijeg od toga da Loleka zameni Bolek - zaključuje Jovanov.

VESIĆ: ŠABIĆA NE INTERESUJU GRAĐANI SRBIJE, on koristi poziciju da preko Džake i Šaćirija obezbedi novi posao pošto mu ističe mandat!

Mučenik: Bila mu mala plata od 194.000 dinara!?

Šabić se u pomenutom intervjuu požalio i da će "sa funkcije otići bogat iskustvom, ali ne i novcem", iako je godinama primao mesečnu platu od neverovatnih 194.000 dinara!
- Posle dužeg odmora ću morati da zaradim za penziju - konstatovao je Šabić, očigledno nesvestan činjenice da je mesečno zarađivao četiri prosečne srpske plate.

Tagovi: