25.12.2018.

21:52

Foto:

Vesti

ŽELJKO MITROVIĆ OTKRIVA: Sergeja Trifunovića sam tokom bombardovanja 1999. vodio kod Vučića, MOLIO JE DA MU SREDIM DOZVOLU DA POBEGNE IZ SRBIJE!

Vlasnik i direktor televizije Pink Željko Mitrović otkrio je da ga je glumac Sergej Trifunović u vreme NATO agresije 1999. godine molio da mu tadašnji ministar informisanja Aleksandar Vučić sredi dozvolu da napusti Srbiju, jer se plašio rata!

Prema Mitrovićevim rečima, Trifunović i on su se u to vreme intenzivno družili, a kada je počelo bombardovanje, glumac ga je svakodnevno zvao, tražeći način da dođe do Vučića.

Moljakao i plakao

Sadašnji predsednik Srbije, koga Trifunović danas na svakom koraku najprizemnije vređa, bio je jedini koji je Trifunovića mogao da izbavi iz zemlje usred bombardovanja.

- Sergej Trifunović je bio moj prijatelj. Dolazio je kod mene kući, na zabave koje sam organizovao. Jedan sam od odgovornih koji je Trifunovića pre 19 godina upoznao sa Vučićem. Bilo je bombardovanje i tad sam bio angažovan oko odbrane beogradskih mostova. On me je tih dana svakodnevno zvao i viđali smo se uveče. Imao je samo jedan zahtev, da mu nađem način da izađe iz zemlje i da zbriše odavde. Plašio se mobilizacije i opterećivalo ga je to sve što se dešavalo - objašnjava Mitrović, dodajući da je pokušao da mu pomogne:

- Vučić je tada bio zadužen za te dozvole kao ministar informisanja i zamolio sam ga za Sergeja, da ga pusti da ode iz države, jer nisam mogao da slušam njegovo plakanje svaki dan. Međutim, Vučić nas je tu otresao, nije hteo ni da čuje. Bio sam uporan i pritiskao ga svaki dan. Na kraju je prihvatio da dođemo kod njega. Posle silnog Trifunovićevog plakanja, Vučić mu je dao dozvolu i otišao je iz zemlje. Mislim da od tada postoji blaga netrpeljivost između njih dvojice - naglašava Mitrović.

Komentarišući ove navode, poslanik SNS Vladimir Đukanović ističe da Trifunović samo pokazuje kakav je čovek oduvek bio.

- Trifunović je tada moljakao kao poslednji bednik da ga puste van zemlje, jer se plašio mobilizacije. Čak je obećavao da će, kada ode u inostranstvo, da radi za državu. Međutim, niko nije bio ni lud da poveruje u njegove reči. Ali posle toliko moljakanja i kukanja, ipak su ga pustili iz zemlje. Tad je bio jadnik, sad je još veći - naglašava Đukanović.

Kmeči kao devojčica

Glavna urednica Studija B Ivana Vučićević smatra da Trifunović najviše hrabrosti ima kada je u sobi i tvituje.

- Tada hrabro vređa žene i preti, a čim se suoči sa stvarnim životom, plače kao devojčica. To je više puta radio pred Željkom Mitrovićem, koji ga je vodio kod Vučića iz straha od mobilizacije, koja mu nije ni pretila. Trifunović je hrabar i u masi kada huška ljude da linčuju novinara "Kontravizije", kao što je to radio prošle nedelje, jer bi sam verovatno pobegao glavom bez obzira. Možda je izvor sve te frustracije i mržnje, posebno prema Vučiću, zato što je bezuspešno moljakao da dobije pozorište u okviru 'Beograda na vodi'. Njemu su Đilas, Jeremić i ostali nešto debelo obećali, čim ih ovoliko brani, a Vučića napada. On radi za sopstveni interes, ne razmišljajući da li će to nekog koštati, boleti ili uvrediti - zaključuje Vučićevićeva.

Tagovi: