26.12.2018.

11:28

Foto:

Vesti

(VIDEO) MARKOVIĆ ZA PINK: Kralj Nikola se prevrće u grobu, ovo što režim u Podgorici radi SPC nisu radile ni USTAŠE!

 

- Od vremena najstrašnijeg anticrkvenog terora četrdesetih godina, nismo imali slučaj da neko udari na manastirska bratstva i sestrinstva i na crkvu na taj način. Zaista se ne usuđujem više da govorim o tome, jer sam se uvek smejao na pojam crnogorska pravoslavna crkva, jer niko od njih ne sahranjuje svoje preminule po crnogorskom takozvanom običaju, već se svi drže običaja Srpske pravoslavne crkve – rekao je Marković.

On je naglasio da posle ustaša niko nije radio sa Srpskom pravoslavnom crkvom to što danas radi Milo Đukanović.

- Pokušavaju da ograniče crkvu samo na Crnu Goru. Mi imamo čak vladiku koji nosi u sebi ime grada na severu Mađarske, jer je naša crkva dobacivala čak i do Slovačke. To što crnogorska crkva radi je zaista nešto što je poslednji korak u politici da se potpuno odvoje od Srba. Kralj Nikola se sigurno prevrće u grobu – rekao je Marković.

MILOGORCI PROTERUJU 30 SRPSKIH MONAHA I MONAHINJA! AMFILOHIJE: Milo nek se prvo KRSTI pa onda nek PRIČA O CRKVI!

Marković je rekao da se Crnogorci trude da stvore novi identitet, i kako kaže, moraju da izmisle probleme kojih nikada nije ni bilo.

- Ovo je poslednja institucija gde su Srbi mogli da budu Srbi, a oni sada počinju da ih plaše, kao što je bilo u Hrvatskoj. Generacije rođene devedesetih uglavnom ne smeju da idu u crkvu i tamo nema puno mladih u crkvama u Hrvatskoj – rekao je Marković.

Tagovi: