04.01.2019.

19:49

Foto:

Vesti

VEĆINA SRBA ZA VUČIĆA I SNS! Najnovije istraživanje "Faktor plusa" pokazalo da NAROD PODRŽAVA POLITIKU PREDSEDNKA SRBIJE!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić daleko je najpopularniji političar u zemlji, pošto 57 odsto građana Srbije smatra da on je ostavio najpozitivniji utisak u 2018. godini.
Ovo je rezultat najnovijeg istraživanja javnog mnenja agencije 'Faktor plus', koje je uoči novogodišnjih praznika urađeno u saradnji sa dnevnim listom 'Politika'.

Skoro dve trećine za vlast

Kada je reč o rejtingu stranaka, Vučićev SNS takođe je ubedljivo ispred svih u državi. Kada bi se u nedelju održali vanredni parlamentarni izbori, SNS bi osvojio apsolutnu većinu u parlamentu sa čak 53,8 odsto glasova. Đilasov Savez za Srbiju ostao bi daleko iza sa 14,4 procenata, a iznad cenzusa bili bi još samo socijalisti Ivice Dačića sa 9,8 odsto.

To praktično znači da bi aktuelna skupštinska većina koju čine SNS i SPS i bez podrške ostalih stranaka osvojila neverovatnih 63,6 odsto glasova!

Istraživanje 'Faktor plusa' pokazalo je i da svega 30 odsto građana veruje da je Srbiji mesto u Evropskoj uniji, što je istorijski minimum. Zanimljivo je i da 56 odsto anketiranih smatra da je 'zamrznuti konflikt' trenutno najbolje rešenje za Kosovo i Metohiju, a svega 16 odsto njih spremno je za velika lična odricanja kako bi južna srpska pokrajina ostala deo naše države.

Informer

 

Komentarišući ovakve rezultate, direktor 'Faktor plusa' Vladimir Pejić navodi da po ključnim pitanjima nema velikih promena i da je Vučić popularniji od svih ostalih političara zajedno.
- Njegov SNS takođe čvrsto drži vrh liste. Đilasov SZS se pozicionirao kao alternativa aktuelnoj vlasti, ali su i dalje jako daleko od pozicije da ugroze vladajuću većinu - ocenjuje Pejić.

Informer

Zna ih narod ko zlu paru

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić ističe da je iznenađujuće što opozicioni lideri imaju i toliku naklonost građana.
- Kako se ponašaju, za mene je iznenađenje da taj bivši DOS okupljen u Đilasov savez ima i toliko podrške. Što više ljudi ima priliku da ih upozna, to im manje veruje. Lopovluk i prostakluk niko ne ceni. Sa druge strane, Vučić svakodnevnim naporima koje ulaže da država napreduje i evidentnim rezultatima pokazuje da mu narod veruje - naglašava Glišić.
 

Informer

 

Tagovi: