08.01.2019.

13:19

Foto:

Vesti

POPOVIĆ: Republika Srpska primer kako Srbija treba da brani Kosovo

 

- Kao što su junaci koji su stvorili Srpsku uvek u borbi nosili ideju da je Srpska ostvarenje sna našeg naroda preko Drine da ima svoju državu, tako i danas ne smemo odustati od toga da je Kosovo Srbija i da će tako, koliko god bile teške okolnosti, ostati zauvek - rekao je Popović čestitajući Dan Republike Srpske koji se sutra obeležava.

On je građanima Republike Srpske poželeo "svaki napredak i razvoj, a danas posebno unutrašnju stabilnost i nacionalno jedinstvo".

- Republika Srpska je plod istrajne i nepokolebljive borbe Srba za svoju slobodu, svoju pravoslavnu veru, za svoju tradiciju i svoju budućnost - kazao je u Popović u saopštenju.

Prema njegovim rečima, srpski narod preko Drine je "posle teškog stradanja sredinom prošlog veka, probuđen iz zabluda jugoslovenstva i lažnog bratstva i jedinstva, shvatio da isključivo u sopstvenoj državi, oslonjen na svoju snagu i inspirisan herojstvom i idealima svojih predaka, može sačuvati svoja ognjišta i svoje živote".

Srbija će, kako je dodao, uvek pomagati i štititi Republiku Srpsku "i nikada neće dozvoliti da se namere pojedinih zemalja o njenom uništenju ostvare".

Tagovi: