15.01.2019.

21:22

Foto:

Vesti

ISIS U SRBIJI SPREMAO BOMBU ZA PUTINA! Osujećen pakleni plan islamskih terorista

Zajedničkom akcijom policije i Bezbednosno-informativne agencije (BIA) u okolini Novog Pazara juče je uhapšen vehabija Armin Alibašić (21), za koga se sumnja da je spremao teroristički napad za vreme predstojeće posete predsednika Rusije Vladimira Vladimiroviča Putina Beogradu!
Kako saznajemo, kod Alibašića su pronađeni oružje i hemikalije za izradu bombe, kao i zastava terorističke organizacije ISIS!

Osujećen u poslednji čas

Prema operativnim informacijama naših službi bezbednosti, postoji sumnja da je uhapšeni vehabija pripremao napad za četvrtak ujutro, baš kada u Beograd stiže ruski lider.
- Armina Alibašića juče ujutru je zaustavila patrola policije u novopazarskom naselju Potok zbog sumnjivog ranca koji je nosio. Kontrolom je kod njega pronađena puška sa optičkim nišanom. Odmah potom su operativci policije i BIA pretresli njegov stan, u kom je pronađen čitav arsenal oružja i opreme neophodne za pravljenje eksplozivne naprave: od hemikalije za pravljenje eksploziva, do satova koji se mogu iskoristiti za daljinsku aktivaciju bombe. Bili su tu i specijalni telefoni, žice i naprava za daljinski detonator. Takođe je otkrivena i dodatna oprema, odnosno makazice za pravljenje bombe u kućnim uslovima. Alibašić je u stanu držao i zastavu takozvane Islamske države, kao i propagandni materijal, letke i literaturu te terorističke organizacije - navodi naš izvor iz bezbednosnih krugova i dodaje da je Alibašiću određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Informer

 
VELJKO ODALOVIĆ
GENSEK MSP

Izvesno je da se neće baš svima u svetu svideti Putinova poseta Srbiji. Naša zemlja ide svojim putem i radimo sve ono što je u interesu naše države.

Informerov sagovornik objašnjava da su daljom proverom kontakata i delovanja Alibašića otkrivene informacije da je spremao akciju baš za posetu ruskog lidera.
- Srpske službe bezbednosti s najvećom pažnjom su obradile slučaj ovog vehabije. Zna se da je Putin na meti terorista zbog rata koji je Rusija objavila ISIS-u. Ne isključuje se mogućnost da je bomba koju je Alibašić pravio bila namenjena da se negde aktivira baš na dan dolaska Putina. Ali naše službe u saradnji sa ruskim kolegama sve drže pod kontrolom i predsednik Ruske Federacije u Beogradu ĆE BITI potpuno bezbedan.

Dževad Galijašević, stručnjak za borbu protiv terorizma, kaže da Alibašić sasvim sigurno nije delovao sam.
- Vehabije poput Alibašića su dovoljno obučene, pripremljene i naoružane da izvrše napade i na stratešku infrastrukturu države i na mesta brojnog okupljanja civila. Oni su često prošli vrhunsku obuku, opremljeni su sofisticiranom opremom i umeju dobro da isplaniraju napade na štićene ličnosti... Zato sam uveren da uhapšeni vehabija nije usamljen u ovoj akciji i da ima pomagače. Svaka teroristička pretnja iz Pazara ima svoje uporište u muslimanskom delu BiH, gde deluju razne terorističke ćelije - upozorava Galijašević.

Umemo da ga zaštitimo


Profesor Fakulteta za bezbednost Zoran Dragišić napominje da će tokom Putinove posete najvažnije biti obaveštajno obezbeđenje informacija o potencijalnim grupama terorista koje bi mogle da ugroze dvojicu predsednika. On, međutim, smatra da nema nikakvog razloga za zabrinutost.
- Srbija je do sada imala posete i Putina i Bajdena i Merkelove. Naše službe znaju da obezbede tako važne državnike, tako da sam potpuno ubeđen da će poseta predsednika Putina proći u najboljem redu. Ruske i srpske službe su u koordinaciji, a u Beogradu su već ljudi iz ruske Federalne službe obezbeđenja. Putina će čuvati i naša policija, kao spoljni prsten obezbeđenja, a neposredno uz Putina će svakako biti njegovi telohranitelji - kaže Dragišić.

PUTINOVA 'ZVER NA TOČKOVIMA' U BEOGRADU! Da li će limuzina ruskog predsednika "aurus" biti u četvrtak na Bulevaru Mihajla Pupina?!

MUP: Maksimalne mere obezbeđenja


Slaviša Krstić, načelnik Odeljenja za obezbeđenje određenih stranih ličnosti i delegacija, poručio je da će MUP tokom Putinove posete preduzeti sve maksimalne mere obezbeđenja.
- Policija će preduzeti sve neophodne aktivnosti kako bi se otklonili svi bezbednosni rizici. Povodom predstojeće posete naše ministarstvo će preduzeti sve složene mere obezbeđenja, u saradnji sa drugim državnim organima - podvukao je Krstić.

PUTINOVA 'ZVER NA TOČKOVIMA' U BEOGRADU! Da li će limuzina ruskog predsednika "aurus" biti u četvrtak na Bulevaru Mihajla Pupina?!

Tagovi: