17.01.2019.

18:26

Foto:

Vesti

BEZ RUSIJE NEĆE BITI REŠENJA ZA KOSOVO! Vučić ima dogovor sa Putinom! Britanci nam spremaju OSVETU?!

Vučić je to rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Putinom, upitan da li se razmatralo posredovanje Rusije u postizanju rešenja za kosovsko pitanje i u kom formatu.

Informer

Istakao je i da će se pre postizanja bilo kog rešenja posavetovati sa Putinom.

- Mi sve vreme pričamo o rešenju, svi vole da pričaju o rešenju i vole dobre vesti, ali ja sam realističan čovek i ne mogu da budem optimističan i govorim o rešenju. U ovom trenutku ga ne vidim. Nadamo se, ali ne mislim da je blizu i da je realno da bude u nekom skorijem roku - istakao je Vučić.

Poštujemo Britance, ali Srbija vodi nezavisnu politiku 
 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da se Srbija diči i ponosi činjenicom da je nezavisna i slobodna država. 

Vučić je, na zajedničkoj konferenciji za štampu sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, na pitanje da li očekuje, zbog velikog interesovanja britanskih i drugih medija, da će porasti pritisak na Beograd da pokvari odnose sa Rusijom, kazao da nema nikakav problem s tim ko će šta da govori u svetu. 

- Ne želim da govorim o drugim zemljama, ali Srbija se diči i ponosi činjenicom da je nezavisna i slobodna država. Ne samo u očuvanju svog teritorijalnih integriteta, već i donošenju odluka - rekao je on. 

- Poštujemo Britance, ali ni oni, ni bilo koji drugi neće određivati kakve odluke ćemo donositi. Šta pišu novine mene je baš briga. Sribja ima strateški pravac, ozbiljnu politiku koju ne menja i koju će teško neko promeniti - naglasio je Vučić. 

- Izbori su ovde na neko vreme pa svako ima pravo da pobedi i okrene politiku u drugom smeru. Dok sam ja predsednik Srbija će voditi politku koju smo zacrtali, biće slobodna zemlja koja će voditi politiku u korist svojih građana - zaključio je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se radi na izgradnji gasnog Turskog toka kroz Srbiju i da Srbija hoće za svoje građane najbolji i najeftiniji gas, a to je ruski gas. 

Tagovi: