28.01.2019.

17:59

Foto:

Vesti

TAJNI PLAN CIA: Posle Madura, krećemo na Vučića i Orbana! Erdoganu namenjena TRAGIČNA SUDBINA - Spasila ga dojava RUSKE SLUŽBE!

Još krajem 2013. i početkom 2014. Amerika je imala najveći uticaj na krvave proteste u Ukrajini, kojima je svrgnut s vlasti tadašnji predsednik Viktor Janukovič, blizak Moskvi (on je i prebegao u Rusiju). Po sličnom modelu SAD su pokušale da se obračunaju sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, protiv kog je pokušan državni udar u julu 2016, nakon što se udaljio od Vašingtona.

Prema informacijama koje su se kasnije pojavile, Erdogana je upravo dojava ruske službe spasla tragične sudbine. Prošle godine pala je na ulici vlast u Jermeniji, sada je na meti Venecuela, a ulični protesti organizuju se i u Mađarskoj, Srbiji, Republici Srpskoj...

Politički analitičari kažu da nema nikakve sumnje kakav se scenario sprovodi širom planete i ko stoji iza njega.

- To je duboka država, strukture u SAD koje su formirane pre dolaska aktuelnog predsednika Donalda Trampa i vode svoju politiku nezavisno od Bele kuće. Te strukture sa svojim snažnim uporištem u administraciji, diplomatiji i obaveštajnim službama i dalje nastavljaju politiku od pre Trampa. To je politika izazivanja narandžastih revolucija - ističe Dragomir Anđelković.

Informer

Da kojim slučajem Tramp nije predsednik Amerike, dodaje on, iste te strukture bi rušile i njega, dok ovako mogu samo da ga sabotiraju, a ne mogu da ga slome.

Bivši šef diplomatije SR Jugoslavije Vladislav Jovanović slaže se sa ovim tezama:

- Prvi takav pokušaj je bio u Srbiji pre 5. oktobra, kada su Amerikanci opremili i pripremili finansijski, politički i propagandno opoziciju protiv tadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića. To ne umanjuje Miloševićeve propuste i greške, ali je činjenica da bez takve i direktne pomoći Zapada to ne bi uspelo.

Informer

Kako kaže Jovanović, Amerikanci su napravili obrazac koji su zatim primenjivali putem izvođenja takozvanih plišanih revolucija i u Češkoj, Severnoj Africi, na Bliskom istoku, a pre toga u Nikaragvi, Čileu i drugim zemljama Latinske Amerike...

- Sada je to u funkciji jačanja američke prevlasti u svetu. Da se onesposobe svi oni koji najavljuju svoju moć i pretenduju na uticaj u svetskim poslovima. Tako je sada protiv Rusije, sutra će biti protiv Kine ili bilo koje druge države koja pokušava da izađe iz regionalnih okvira i postane globalna sila - ističe Jovanović.

Politikolog Jelena Vukoičić napominje da se ni u zvaničnim izjavama američkih političkih lidera uopšte ne krije da im je želja da Rusijom upravlja režim naklonjeniji Zapadu:

- Zapadne sile, Britanija, a posebno SAD nezadovoljne su vlašću predsednika Putina, ali pošto njemu ne mogu ništa, logično je da nastoje da oslabe globalni uticaj Rusije. To rade uklanjanjem onih koje percipiraju kao saveznike režima u Moskvi. Suština politike svih velikih sila, a naravno, posebno sada SAD, koje su još najveća svetska sila, jeste borba za globalni uticaj. Ako želite da oslabite uticaj neke druge velike sile, onda nastojite da oslabite njen uticaj na druge države.

(VIDEO) NEMAMO RAZLOGA DA UĐEMO U NATO, A NI SRPSKA TO NE ŽELI! Lazanski objasnio zašto Srbija treba da ostane vojno neutralna!

TRAMP NAREDIO ORBANU DA NAPADNE PUTINA - Odgovor mađarskog premijera "DOVEO AMERE DO LUDILA"!

Tagovi: