30.01.2019.

00:14

Foto:

Vesti

BAHATI TAJKUN, DO GRLA U KORUPCIJI: Gradsko prvobranilaštvo prikuplja podatke o vili Dragana Đilasa

Kurir navodi da je Đilas uzurpirao 6,5 ari javne svojine, odnosno da je 650 kvadratnih metara zemljišta oko svoje vile na Senjaku, koje je u javnoj svojini, samoinicijativno ozidao ogradom i prisvojio, a da je Gradsko pravobranilaštvo počelo sa analiziranjem materijala o spornoj parceli.

- Gradsko pravobranilaštvo prikuplja neophodne informacije radi eventualnog pokretanja postupka pred nadležnim organima, a kako bi zaštitilo imovinsko-pravne interese Grada Beograda. U tom smislu očekujemo i postupanje Sekretarijata za imovinsko-pravne poslove - dostavljanje svih relevantnih informacija koje se tiču imovine Grada - rekla je Blagojević.

Jelisaveta Vasilić iz Saveta za borbu protiv korupcije kaže da svaki građanin Srbije, ukoliko je prekršio zakon, mora da odgovara.

- Đilas, ili ko god drugi da je u pitanju, ako je uradio nešto bespravno, mora da odgovara kao i bilo ko drugi. To je priča (uzurpacija javne svojine), to treba da se dokaže - rekla je Vasilić.

Kurir je ranije pisao da je Đilas oko vile od 260 kvadrata na Senjaku uzurpirao javnu svojinu, zemljište od 6,5 ari, i od toga napravio dvorište, koje je opasano betonskom ogradom, za koju nema potrebnu dozvolu, i tujama.

Zemljište je u vlasništvu opštine Savski venac, države i nekoliko fizičkih lica (Zakon o restituciji), a stan na toj lokaciji u prizemlju od 104 kvadrata 1998. je od S. P. kupila bivša Đilasova supruga Milica Delević Đilas.

Pomenuti stan, iznad koga je bio još jedan sprat, bio je sam na placu, a bračni par Đilas je odmah počeo da izvodi radove na objektu, i to bespravno, zbog čega im je inspekcija tada naložila obustavljanje radova.

I pored toga, 2002. godine Delević Đilas je podigla objekat spratnosti - prizemlje (104 kvm) i potkrovlje (95 kvadrata).

RASPAD OPOZICIJE! Đilas pozvao na bojkot parlamenta, Živković mu skresao: Nije to za one koji pred Vučićem lako kleknu!

Tagovi: