30.01.2019.

15:18

Foto:

Vesti

RAKIĆ: NEĆE BITI UJEDINJENJA MITROVICE, to su provokacije onih koji bi da sruše mir!

Zbog učestalog nasrtaja na mir i slobodu Srba u severnoj Kosovskoj Mitrovici i pretnji koje dolaze od gradonačelnika južnog dela Kosovske Mitrovice Agima Bahtirija, želim jasno da poručim građanima da ne podležu ovim provokacijama koje imaju za cilj ugrožavanje stabilnosti na ovim prostorima.

- Podsećam naše građane na jasnu poruku predsednika Vučića da niko ne sme ugrožavati Srbe na Kosovu i Metohiji, da je nama najveća vrednost mir i sloboda za nas i našu decu, ali Mitrovčani znaju kako da se zaštite od onih koji bi pokušavaju da nasiljem rešavaju probleme, izjavio je Rakić za televiziju Most.

On podseća da "Međunarodna zajednica, a i sam Bahtiri vrlo dobro znaju da je ovakva inicijativa pravno nemoguća, niti ćemo mi ikada na nju pristati".

-Ukoliko planiraju da je sprovedu putem sile, onda moraju biti svesni na posledice koje takve akcije mogu proizvesti na terenu i time ugroziti mir. Srbi na Kosmetu nisu sami, i nisu šaka zoba koju svaka vrana koju vetar donese može pozobati, naveo je Rkić.

On je pozvao "građane Kosovske Mitrovice, i na jugu i na severu, Srbe, Albance, Rome, Bošnjake, Gorance i sve ostale, da ne nasedaju na provokacije istrošenih političara koji pretnjama i nacionalizmom pokušavaju da poprave sebi rejting a unište živote običnih i poštenih ljudi".

Tagovi: