30.01.2019.

22:27

Foto:

Vesti

BEDNICI BEDNI! ĐILAS I JEREMIĆ PLJUJU U BRISELU I SRBE I SRBIJU: Rade ono što se nikad ne radi, NA VELIKU SRAMOTU OPOZICIJE!

Lideri takozvanog Saveza za Srbiju Dragan Đilas i Vuk Jeremić putuju 6. februara u Brisel, gde će pred evropskim predstavnicima javno napadati i optuživati svoju državu!

Đilas i Jeremić biće glavni govornici na tribini koju organizuje Savez liberala i demokrata za Evropu (ALDE - poslanička grupa u Evropskom parlamentu), a najavljena tema skupa je 'politička kriza u Srbiji' (!?!). Osim Đilasa i Jeremića, govoriće i dvojica poslanika EP koji su poznati po izrazito antisrpskim stavovima - Slovenac Ivo Vajgl i Bošnjak iz Švedske Jasenko Selimović (!?!).

Veličanje Divjaka


Vajgl je poznat kao najžešći kritičar Srbije u procesu evrointegracija i čovek koji ne propušta ni jednu jedinu priliku da uloži prigovor bukvalno na svaki izveštaj o napretku naše države. Drugi učesnik na tribini Selimović poslanik je u Evropskom parlamentu, poreklom je iz BiH, a u švedskoj skupštini organizovao je prijem za bivšeg generala Armije BiH Jovana Divjaka, osumnjičenog za ratni zločin nad vojnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu!

Ovo, inače, nije prvi put da Đilas i Jeremić nanose ozbiljnu štetu Srbiji u međunarodnim odnosima i evrointegracijama. Javno su se više puta hvalili kako ambasadore pojedinih zapadnih zemalja redovno 'obaveštavaju' o dešavanjima u Srbiji, a lider Narodne stranke lično je pisao plaćene tekstove u stranim novinama ne bi li poljuljao kredibilitet Srbije.

Informerovi sagovornici ocenjuju da će lideri SZS i ovaj skup iskoristiti za ličnu promociju i širenje lažnih vesti o Srbiji. Ministar odbrane i lider PS Aleksandar Vulin upozorava da 'neprijatelji Srbije uvek prepoznaju Srbe koji bi prodali svoju zemlju'.

- Upravo takve i pozivaju u Brisel, da čuju laži za koje bi voleli da budu istina. Jeremić i Đilas idu u Brisel da sa Vajglom i Selimovićem pljuju svoju rođenu zemlju i da daju opravdanje za napad na nju. Idu u goste Vajglu, koji nikad nije propustio priliku da u Evropskom parlamentu napadne Srbiju, i Selimoviću, koji je, kao i Sergej Trifunović, veliki poštovalac generala armije BiH Divjaka, Srbina koji se borio na strani muslimana i komandovao masakrom vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici - ističe Vulin.

SERGEJ ĆE GA SI*ATI USKORO! Šešelj brutalno odgovorio na Trifunovićeve uvrede: On je tu da glumi bezveznjakovića i spadalo!

 

Šire lažne vesti
 

Analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da od Jeremića i Đilasa možemo očekivati samo ličnu promociju i opanjkavanje Srbije.
- Zastupaće sebe, a za Srbiju će ponoviti da je zemlja u kojoj vladaju diktatura i cenzura. Na prvom mestu biće im lični interesi, na drugom verovatno noćni život u Briselu, a tek onda Srbija. Verujem da će govoriti o evrointegracijama i krizi na Kosovu, a ne bi li dali dodatne argumente onima koji pritiskaju Srbiju da prizna Kosovo. Ne bi im bio prvi put da u Briselu "cinkare" rođenu zemlju, šire lažne vesti i stereotipe o Srbiji kao o nedemokratskoj zemlji. Ubeđivaće strance kako su njihovi protesti opravdani, a deo poslanika EU parlamenta će ih podržati, pre svih albanski i hrvatski lobisti - podvlači Stanković.

Informer

 

Đilasovska opozicija najavila je da će u subotu organizovati proteste i u Kosovskoj Mitrovici. Kako je objavljeno, kraj šetnje biće na mestu gde je pre godinu dana ubijen lider SDP Oliver Ivanović.
Njegova udovica Milena apeluje da se Oliver ne koristi više za dnevnopolitičke poene.
"Mitrovice moja, imala si priliku da budeš uz njega za života, nisi bila, Mitrovice, nisi kad je trebalo! Sada je kasno da se šeta i pale sveće. Ne, nije nas više! Jedan nas je manje. Jedan koji mi je jedino važan, vama ste važni samo vi. Ostavite ga da spava mirno!" - napisala je Ivanovićeva na Tviteru.

Tagovi: