09.02.2019.

20:51

Foto:

Vesti

PALMA: Ugovor sa narodom se potpisuje na izborima, a ne na ulici!

- Na protestima koji se ovih dana održavaju u Srbiji nigde nismo čuli šta je program, šta se nudi. U takozvanom Ugovoru sa narodom koji je potpisao deo opozicionih partija pre neki dan takođe nema programa. Ugovor sa narodom se potpisuje na izborima, a ne na ulici - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

- Večeras je i u Jagodini održan protest. Gospodin iz Kuršumlije, koji je govorio na protestu pod nazivom “Jedan od pet miliona” u Jagodini, a koji je predsednik Udruženja boraca “Gvozdeni puk”, obratio se građanima sa porukom da bi menjao vlast u Jagodini i Srbiji. Ja moram da odgovorim tom gospodinu da aktuelna vlast u Jagodini ima podršku preko 60 posto svojih građana, a da aktuelna vlast u Srbiji ima takođe podršku preko 60 posto građana naše zemlje. Ne znam kako je u Kuršumliji, ali o tome će odlučivati građani Kuršumlije - rekao je Marković.

- Gospodin iz Kuršumlije je izgovorio više bezočnih laži, a jedna od njih je da fabrike koje se svakodnevno u Srbiji otvaraju ne postoje. Ja mu predlažem da obiđe industrijske zone u Jagodini, Vranju, Leskovcu, Subotici, Kraljevu, Kruševcu, u celoj Srbiji i da vidi da Srbija za vreme ove vlasti na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem ima najviše investitora u regionu. Jagodina ima najveći suficit, koji je duplo veći prošle nego prethodne godine i baš, između ostalog, zahvaljujući i tim fabrikama, koje gospodin iz Kuršumlije ne vidi. A jedna od njih, mislim na italijanski “Vibak” ima 70 000 kvadrata i jedna je od najvećih u ovom delu Evrope i izdaleka se vidi, iako je gospodin iz Kuršumlije ne vidi.

Sve te fabrike, za koje gospodin iz Kuršumlije tvrdi da su lažne, povećale su kapacitete i zaposlile više radnika nego je ugovorima predviđeno. Zahvaljujući tome Srbija danas ima najmanju stopu nezaposlenosti u svojoj istoriji. Taj gospodin iz Kuršumlije, koji je predsednik Udruženja boraca “Gvozdeni puk”, treba da zna da je upravo zahvaljujući borcima naša zemlja opstala i on treba da se bavi pravima boraca, a ne da iznosi laži po Srbiji.

Još se branimo od albanskih terorista, koje gospodin iz Kuršumlije uopšte ne pominje. Drugi pešadijski puk “Knjaz Mihajlo”, poznatiji kao “Gvozdeni puk”, tokom ratova od 1912. do 1918. godine, bio je i ostao ponos Srbije, ali taj puk nikada nije išao protiv svoje države i svog naroda, kao ovaj gospodin iz Kuršumlije. Demokratsko je pravo građana da izraze svoj protest i da to čine mirno, ali niko nema pravo da laže i blati svoju zemlju kao taj gospodin iz Kuršumlije - poručio je Dragan Marković Palma.

Tagovi: