13.02.2019.

13:58

Foto:

Vesti

JOVANOV: Opozicija bojkotuje građane, ali i građani njih!

- Uložićemo milijardu dinara ove godine u opremanje zdravstvenih ustanova i kupovinu aparata za magnetnu rezonancu, CT, anestezioloških aparata i drugu opremu. Ulaganje u zdravstvo je neophodno da bismo dostigli željeni nivo, jer zbog nebrige i nerada prethodne vlasti, građani ne mogu da ispune svoje potrebe - izjavio je Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Vojvodine.

Komentarišući to što deo opozicije bojkotuje sednicu, Jovanov je rekao da su takav nalog te partije dobile od svojih stranačkih centrala i dodao da oni time ne bojkotuju institucije već građane. 

- Imali smo skupštinski kolegijum na kojem su oni rekli da su dobili nalog od svojih centrala da to rade i to je ok. Ono što nije ok, to je da oni bojkotuju građane kojima mi danas rešavamo pitanje nabavke medicinske opreme, bojkotuju razvoj Vojvodine, kroz formiranje naučno-istraživačkog centra. Ono što je takođe činjenica jeste da isti ti građani bojkotuju njih. Tako da se međusobno bojkotuju - rekao je Jovanov. 

Dok poslanici u skupštinskoj sali razmatraju ove tačke dnevnog reda, poslanici nekoliko opozicionih partija u salu nisu ni ušli, jer su se, kako kažu, pridružili bojkotu sednica koja traje i u republičkom parlamentu.

Predsednik poslaničke grupe LSV u Skupštini Vojvodine, Branislav Bogaroški, kaže da su se na bojkot odlučili kako bi poslali poruku da atmosfera u društvu i u državi nije dobra. 

On je rekao i da LSV neće bojkotovati sednice lokalnih parlamenata, gde učestvuju u vlasti, „jer su tamo deo vladajuće kolacije baš zbog toga što bez njih neka pitanja ne i mogla da budu rešena na pravi način".

Bojkotu su se pridružili i poslanici DS, Alternative za Vojvodinu, Nove stranke, Stranke moderne Srbije, DZVM.

Borislav Novaković iz Narodne stranke rekao je da zbog omalovažavanja opozicionih poslanika dva poslanika te stranke neće učestvovati ni u radu sednice, a ni u radu odbora dodajući da će svoje stavove izneti na protestu.

I Stranka moderne Srbije, bojkotuje rad pokrajinskog parlamenta i kažu da neće ulaziti u salu, a poslanik Ivan Stjepović najavio je da će dnevnice uplatiti na račune KRIK-a i BIRN-a.
 

JEŠIĆ "RAZVALJUJE" ĐILASOVCE: Građani Pančeva, izviždite Jeremićevog desničara i falsifikatora istorije!

Tagovi: