21.02.2019.

13:05

Foto:

Vesti

VUČIĆ: Pitaću Popovića što nije sačuvao KiM 2008?

 

- Moj odgovor na to što je Popović rekao je ''svaka čast, tako bi trebalo, i super je to, nego - što to nisi uradio 2008. godine, jer si bio potpredsednik tada vladajuće stranke. Što to nisi zaštitio tada? Mi ga danas štitimo - rekao je Vučić.

Kaže da ga to još uvek lično nije pitao, ali da će to uraditi kada ga bude video.

Komentarišući različite stavove ministara Ivice Dačića i Popovića u vezi sa Kosovom i Metohijom, Vučić je rekao da ne očekuje da oni imaju jedinstven stav po tom pitanju, ali da očekuje da budu realni i ozbiljni.

Dačić je nedavno rekao da je predlog Srbije za rešavanje tog pitanja razgraničenje, dok je Popović naveo da "nikakvu drugu politiku, osim postizanja kompromisa u okviru Ustava Srbije i Rezolucije 1244, Vlada nikada nije utvrdila"

Na pitanje da li iza Popovića stoji ruski lobiji i da li tu treba tražiti odgovor na ovo što se dešava, Vučić je zahvalio na tom pitanju i dodao da dok je on predsednik i dok njegova stranka ima većinu neće uticati na politiku Srbije.

- Hvala vam na pitanju zato što znam da dobro poznajete one na koje utiču mnoge zapadne ambasade, ima i onih na koje utiču sa istoka... - rekao je Vučić na TV Prva.

On je istakao da je ponosan što radi u interesu srpskog naroda bez obzira na veroispovest i nacionalnost i da razgovara sa svima.

- Sve čujem i slušam, ali služim samo Srbiji. Nijedan ambasador i ambasada neće uticati na politiku dok sam ja predsednik i dok stranka koju vodim ima većinu - rekao je Vučić.

Da li tako rade i ministri, pitala je novinarka, na šta je Vučić ponovio da na njega ne može da utiče niko spolja i da stranci govore da je težak čovek, čak i odvratan, a da veruje da su ministri časni, a to znači da ne rade ni za koga drugog.

Tagovi: