24.02.2019.

14:05

Foto:

Vesti

ĐURIĆ: Jeremić u Vašington ide po političke instrukcije!

On je ocenio da je Jeremić, na današnjoj konferenciji za štampu, još jednom potvrdio koliki je licemer, "pokušavši da lobotomizira javnost i bez trunke srama opere svoju političku biografiju".

- A upravo je on od Međunarodnog suda pravde tražio i dobio najsnažniju potvrdu legalnosti odluke o samoproglašenju kosovske nezavisnosti, iako je znao da u tom sudu većinu čine predstavnici zemalja koje podržavaju albanske secesioniste u našoj južnoj pokrajini - podsetio je Ðurić.

On je upitao gde je bila Jeremićeva briga za Rezoluciju 1244 onda kada je težište dijaloga o Kosovu i Metohiji izmestio iz Ujedinjenih nacija u Brisel, i kada je na teren doveo Euleks, koji do danas nije razrešio nijedan zločin nad Srbima ili bio voljan da spreči bilo koje kršenje fundamentalnih ljudskih prava Srba u našoj južnoj pokrajini.

- Zašto se Jeremić nije pozivao na Ustav Srbije onda kada je instalirao granicu između Srba u centralnoj Srbiji i naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji i kada je kumovao nekim katastrofalnim dogovorima sa političkim predstavnicima kosovskih Albanaca. Uz sve to, Jeremić je danas bez stida igrao ulogu velikog srpskog rodoljuba i istovremeno najavio odlazak po političke instrukcije u Vašington - naveo je Ðurić.

Ocenjujući da je Jeremić "izneo konture jednog infatilnog pogleda na svet i politiku", Ðurić kaže da je jedino objašnjenje tog Jeremićevog "karnevala" da on misli daje građanima Srbije na čiju podršku računa moguće servirati i prodati najbesmislenije političke parole. 

- Ako je za to dobio donacije od Patrika Hoa i katarskih ambasada, onda su te pare protraćene uludo, jer građani Srbije nisu pali sa kruške i veoma dobro znaju koliko su defektne, neiskrene i isprazne Jeremićeve sulude političke poruke - piše u saopštenju.

https://informer.rs/vesti/politika/422105/simic-spekulacije-postoji-dogovor-granici-imovini

 

Tagovi: