25.02.2019.

16:58

Foto:

Vesti

DIREKTOR KC NIŠ ISPROZIVAO RADETA PANIĆA: Nije zdravstvo Srbije u kolapsu, već tvoj sindikat!

Rade Panić je na protestima organizovanim u subotu izjvaio kako je srpsko zdravstvo u kolapsu, a danas je stigla vest da je zdravstveni sistem Republike Srbije rangiran kao 18. u Evropi, što znači da je Srbija ostvarila napredak od 2 mesta u odnosu na 2017. godinu.

Na tviteru se oglasio direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović koji je isprozivao Panića.

- Kaže Rade Panić da je zdravstveni sistem u Srbije pred kolapsom. Kaže ECHI da smo ocenjeni kao 18-ti i da smo lideri u regionu. Verovatno je "sindikat" gospodina Panića pred kolapsom, jer potpredsednik "sindikata" ide na višegodišnju robiju zbog uzimanja mita - napisao je on.

Informer

Podsetimo, potpredsednik Panićevog sindikata je dr Vladan Stanković, lekar koji je još 2013. godine uhapšen zbog sumnje na korupciju pod pretpostavkom da je uzimao vredne poklone i po 300 evra od 20ak pacijentkinja da bi im dao traženu anesteziju, a nakon dugog sudskog postupka dobio je konačnu presudu.

Optuženi lekar zaposlen je kao specijalista, anestiziolog i reanimatolog Centra za anesteziju KC u Nišu, a osim toga je i predstavnik Nišavske okružne organizacije i Osnovne organizacije Sindikata lekara i farmaceuta Srbije.

Tagovi: