25.02.2019.

23:20

Foto:

Vesti

JEREMIĆ SE SMORIO: Amerikanci su protiv bojkota izbora u Srbiji!

 Skrušeni Jeremić je pred svoj put u SAD (vidite okvir) priznao da su tajkunu Draganu Đilasu i njemu iz američke administracije stavili do znanja da takva politika nikada neće dobiti zeleno svetlo, uprkos silnim pokušajima srpske opozicije da se dodvori Stejt departmentu.

- Razgovarali smo s američkom administracijom pre polaska na ovaj put i jasno nam je stavljeno do znanja da Amerika svoj stav o Kosovu neće menjati. Druga stvar koja nam je predočena jeste da SAD ne podržavaju bojkot kako aktuelnih institucija, tako ni eventualnih budućih prevremenih ili redovnih izbora. To su dve teške tačke za Savez za Srbiju, s obzirom na to da je pozicija Saveza povodom ta dva pitanja potpuno suprotna stavovima američke administracije... - izjadao se Jeremić, koji će ovih dana, kako je rekao, ipak u svojim susretima u SAD pokušati da omekša i promeni stav Vašingtona.

Komentarišući ovo Jeremićevo priznanje da odlazi po instrukcije u SAD, potpredsednik SNS Marko Đurić ocenio je da je Jeremić izneo konture jednog infantilnog pogleda na svet i politiku.
- Jeremić bez stida igra ulogu velikog srpskog rodoljuba, a istovremeno najavljuje odlazak po političke instrukcije u Vašington - naglasio je Đurić.
Inače, da su sukobi i trvenja u Savezu za Srbiju i te kako prisutni, svedoči i činjenica da će Jeremić u Ameriku krenuti potpuno sam, što uopšte nije bio prvobitni plan.
- Trebalo je da predvodim delegaciju Saveza, ali je došlo do određenih promena, tako da ću u Vašington ići sam - rekao je on juče.

Informer

 

Vuk Jeremić se na jučerašnjoj konferenciji za medije pojavio sa skupocenim satom na ruci, koji je onda nespretno pokušavao da sakrije od novinara, navlačeći rukave sakoa i košulje.
Na osnovu snimka nemoguće je utvrditi koji je tačno sat nosio, ali nema sumnje da je u pitanju neki skupoceni komad, pošto je Jeremić poznat po bahatosti.

 

Tagovi: