27.02.2019.

11:47

Foto:

Vesti

VELIKI PRIJATELJ VOĐA PROTESTA U SRBIJI, STIPE MESIĆ, PORUČIO: Prvo priznajte Kosovo, pa onda pregovarajte o razgraničenju?!?


- Polazim od činjenice da je arhitektura evropskih zemalja, uključujuči i Kosovo, završena. Dakle, kada jednog dana Beograd i Priština postignu normalne odnose, onda će moći da se razgovara o pitanju bilo kog dela granice. Znate, nema ograničenja do kraja 'svetog pisma', tako da se nešto ne menja, ali prvo morate znati o čemu govorite - rekao je on.

Političar koji je bio predsednik Hrvatske 10 godina kaže da Beograd ne treba da se pravi da ne razume istorijske činjenice i da Priština i Beograd treba da uspostave bliži odnos.

- Beograd ne razume istorijske činjenice, Kosovo je u krajnjoj liniji država i trebalo bi  da uspostave bolje odnose što je pre moguće. Zapravo, Beograd ne mora odmah da prizna Prištinu, ali mora da dozvoli otvaranje granica kako bi ljudi mogli da komuniciraju, da kapital može da cirkuliše i da se usluge pružaju na pravi način - rekao je Mesić.

Tagovi: