27.02.2019.

15:19

Foto:

Vesti

SAD ŠALJU DVA ČOVEKA U PRIŠTINU KAO POSLEDNJE UPOZORENJE ŠIPTARU HARADINAJU! Ako ne ispoštuje njihove zahteve, slede nove sankcije!

Kako se nagađa u krugovima bliskim Beloj kući i Stejt departmentu, dvojica američkih zvaničnika izvršiće pritisak u pogledu suspendije taksi i nastavka dijaloga u Briselu, prenosi gazetametro.net.

NOVE SANKCIJE PRIŠTINI ZBOG TAKSI NA SRPSKU ROBU: Amerika "lupila šamar" Haradinaju!

- Oni će dati jasne upute prištinskoj Vladi u vezi sa suspenzijom taksi na robu iz centralne Srbije i BiH i nastavkom dijaloga Beograda i Prištine u cilju postizanja konačnog sporazuma - piše portal.

Navode da je u pitanju poslednji pokušaj Amerikanaca da urazume Haradinaja da obustavi takse i ispoštuju američke zahteve, pre nego što se odluče na uvođenje novih sankcija.

Do sada su uspostavili nekoliko mera: Haradinaju je odbijena viza za SAD, gde je trebalo da otputuje na Moltiveni doručak, komandant Naconalne garde Ajova Timoti Or otkazao je posetu Prištini, a poziv prištinskoj vladi da njeni predstavnici učestvuju u osam programa Evropskog centra za bezbednosne studije "Džorzdž C. Maršal" u Nemačkoj je ignorisan.

HARADINAJ SE IZVINJAVA, MOLI AMERIKANCE ZA OPROŠTAJ: Ramuš traži razumevanje, ALI TAKSE NE UKIDA!

Kao sledeće akcije SAD protiv Prištine kojim bi iskazali nezadovoljstvo, pominjale su se blokada poslova vezanih za naoružanje "kosovske vojske", uskraćivanja novca za izgradnju i jačanje institucija u Prištini, ali i odbijanje gostoprimstva kosovskim liderima.

Delegacija Bele kuće prethodno je bila u Beogradu, gde su se našli sa srpskim zvaničnicima, koji su preneli da se zalažu za nastavak dijaloga i postizanja konačnog sporazuma, ali tek po ukidanju taksi od 100 odsto.

Vest o dolasku američkih zvaničnika na teritoriju Kosova i Metohije je potvrđena od strane Predsedništva u Prištini.

Tagovi: