27.02.2019.

20:43

Foto:

Vesti

LJIMAJ PROTUREČI HARADINAJU: Takse moguće rešiti u skladu sa zahtevima SAD

- Rešenje je dijaloga, pregovaranje o porezima i kretanje napred - rekao je Ljimaj za Radio slobodna Evropa i dodao da bi taksa od 100 odsto na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine trebalo da bude deo pregovora u Briselu.

- Saveti i predlozi koji su nam došli iz Vašingtona bili su na dobrobit našeg naroda i, u ovom slučaju, političari Kosova su toga svesni, političari to znaju. Stoga, oni takođe vrlo ozbiljno uzimaju savete i sugestije naših prijatelja u ovom slučaju Sjedinjenih Američkih Država i nadam se da ćemo imati rešenje koje je u skladu sa savetom koji su nam dali Sjedinjene Države, rekao je Ljimaj, prenosi RTK.

On je takođe rekao i da uvođenje taksi ne bi trebalo shvatiti kao nepoštovanje Amerike. Prema njegovim rečima, Kosovo želi da pokaže da je država i želi da je tako drugi i tretiraju.

- Kosovska poruka, kako regiji tako i izvan nje je da mi ne tražimo ništa više, nego da nas tretiraju kako mi tretiramo njih, s poštovanjem. Ovaj korak Kosova onda ... Razumem da postoje razne dileme i zabrinutosti, ali ni u kom slučaju ne bi trebalo da se smatra nepoštovanjem SAD - kazao je Ljimaj.

HARADINAJ PLJUNUO TRAMPU U LICE! Napustio sastanak sa Amerikancima i Tačijem - TAKSE OSTAJU! POMAHNITALI ŠIPTAR BEZ KONTROLE!

Tagovi: