28.02.2019.

10:16

Foto:

Vesti

ĐURIĆ: Jeremić je profesionalni intrigant i mutivoda!


U pisanoj izjavi dostavljenoj mediima, Ðurić smatra žalosnim to što je Jeremić iz, kako navodi, neizdržive želje spreman da laže o stanju o svojoj zemlji na svim meridijanima.

- Iz manijakalne mržnje Vuka Jeremića prema Aleksandru Vučiću proističe i njegova još manijakalnija potreba da svuda i u svakoj prilici pokuša da naudi svojoj državi, i to je jedini cilj Jeremićeve američke turneje - naveo je Ðurić.

Za Ðurića je Jeremić "profesionalni intrigant i mutivoda" koji česte boravke u inostranstvu koristi za napade na sopstvenu zemlju, maštajući "da bi neko mogao helikopterom da ga spusti na Andrićev venac".

- Pošto zna da ga narod ne želi, ostaje mu samo da mašta o helikopterskom desantu na fotelju - kaže Ðurić.

Prema Ðurićevim rečima, takva "bedna politička taktika" sigurno je naišla na podsmeh i prezir čak i u delovima američkog političkog establišmenta koji su najmanje naklonjeni Srbiji, a u kojima Jeremić nastoji da pronađe podršku i rame za plakanje.

- Niko u međunarodnoj zajednica ne ceni profesionalne mutivode i intrigante, i ljude bez trunke političkih principa i morala kakav je Vuk Jeremić, i zato je svako njegovo nastojanje da pronađe političke zaštitnike i mentore u SAD osuđeno na propast.

Iako je Jeremić zbog svega što je u prošlosti učinio stekao imidž sponzora kosovske nezavisnosti, Ðurić ističe da besmislice koje je izgovorio u SAD svrstavaju ga u red otrovnih, lažljivih i neuračunljivih ljudi, i zato će se, kaže, "mali od palube Patrika Hoa i katarskih magnata iz najmoćnije države sveta vratiti neobavljena posla i ponižen".

- I u vreme najveće političke moći Jeremić je bio samo krpa kojom su protivnici Srbije brisali patos, a danas je još manje od toga - naveo je Ðurić.

Jeremić, koji boravi u SAD, gde je, kako kaže, imao razgovore o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji, tvrdi da "Vucic nudi nezavisno Kosovo odmah". U intervjuu za Glas Amerike, Jeremić je rekao da ne zna ko bi mogao da da bolju ponudu, te dodao da opozicija to, kako je rekao, svakao nije.

Tagovi: