10.03.2019.

12:39

Foto:

Vesti

SRPSKA LISTA: Đilase, tvoj pajtos u vladi Haradinaja podržava platformu


U saopštenju sa za Ðilasa kaže da je na Kosovo i Metohiju došao sa ciljem podele Srba i kako bi pružio podršku svom "pajtosu" Slobodanu Petroviću, koji je u kosovskoj skupštini omogućio izglasavanje platforme kojom se definitivno obesmišljava dijalog u Briselu.

- U istom danu, Ðilas je, što bi on rekao, čekovima, podržao i svog pajtosa Sulejmana Ugljanina, i doveo mu goste iz Prištine kako bi napravili plan brutalnih napada na istitucije srpske države - ukazala je Srpska lista.

U saopštenju povodom Ðilasovog otvorenog pisma predsedniku Srbije, Srpska lista konstatuje da je Ðilasu do Kosova stalo kao da lanjskog snega.

To je pokazao za 12 godina vladavine, kada su on, Tadić, Jeremić i ostali napravili granicu na Jarinju i Brnjaku, kada su srpsku žandarmeriju slali na Srbe koji su bili protiv te granice, kada su Srbima na Kosovu i Metohiji smanjivali plate, a srpskim opštinama blokirali budžete, kada su Srbe sa Kosova i Metohije izuzeli od vizne liberalizacije i time jasno poručili da nas ne smatraju delom Srbije, jer kako drugo razumeti da naša deca nemaju isti pasoš kao njegova ili deca bilo koga u ostatku Srbije, podseća se u saopštenju.

"Dragane Ðilase, ni u vreme totalne strahovlade tebe i tvog pajtosa Borisa Tadića, Srbi na Kosovu i Metohiji ti nisu dozvolili da pobediš i dobiješ njihove glasove, a pre par dana te i zvižducima oterali iz Leposavića. Nas nećeš uplašiti, prevariti i obmanuti.

Sve dok tvoj prijatelj Slobodan Petrović ulazi u vladu Ramuša Haradinaja i podržava njihovu platformu, Srbi na Kosmetu će prema tebi gajiti isključivo osećaj prezira", ističe se u saopštenju.

Tagovi: