13.03.2019.

14:51

Foto:

Vesti

SNS NOVI SAD PORUČIO: U Demokratskoj stranci su šarlatani!

Upravo oni pred svojim, sada već malobrojnim pristalicama, ne mogu da objasne kako i zašto su napustili programske ciljeve čiji je idejni tvorac bio pokojni predsednik Demokratske stranke i premijer Srbije, kaže se u saopštenju.

Građani Srbije i posle 16 godina od ubistva Ðinđića, kako se navodi, očekuju odgovor na pitanje zašto su mnogi funkcioneri Vlade i Demokratske stranke uoči ubistva napustili Srbiju. 

Na taj način su verovatno mislili da su obezbedili alibi kada im je ubijen šef, kaže se u saopštenju i dodaje da je upravo SNS, bez obzira na sva politička i ideološka razmimoilaženja sa pokojnim premijerom, želi odgovor na to pitanje.

- Da li šurovanje sa kriminalcima mnogih tada visoko kotiranih kadrova Demokratske stranke ima veze sa rasprodajom svega što je u Srbiji bilo vredno, a prodato je posle 12. marta 2003. godine? Njihova pohlepa i ljubav za otimanjem svima u Srbiji nam je dobro poznata, ali je, na svu sreću, tome došao kraj - navodi se u saopštenju.

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu smatra da upravo oni koji bez dokaza javno etiketiraju „krivce“ za šaranje tabli, stoje iza tog vandalizma. 

- Incidenti su jedini način da, u nedostatku ideja, a suočeni sa propašću stranke uoči sve izvesnijih parlamentarnih izbora, skrenu pažnju na sebe. Nadamo se da će narod uskoro imati priliku da na izborima da svoj sud o svačijim rezultatima i da će ih zauvek poslati na političko smetlište - kažu novosadski naprednjaci.

Table sa imenom Ulice Zorana Ðinđića u kampusu Univerziteta u Novom Sadu isprskane su u utorak crvenom bojom. Isprskane su table na zgradi Filozofskog fakulteta na kome je Ðinđić nekada predavao.
 

Tagovi: