18.03.2019.

13:01

Foto:

Vesti

(VIDEO) NA VLAST SE NE DOLAZI TESTEROM, NEGO IZBORIMA! Vučić uputio jasnu poruku liderima nasilnih protesta!

 

Vučić je, nakon otvaranja 4. Beogradskog strateškog dijaloga "20 godina od bombardovanja Jugoslavije – pouke za evropsku bezbednost u 21. veku", podsetio da je on legalno i legitimno izabran.

- Koji im je ovo put i Uskrs već, da oni misle da se sklanja neko silom. Možete jedino da me ubijete, jer sam ja legalno i legitimno izabran. Danas mi je legitimitet veći nego tada. Volja naroda je potrebna da se dođe na vlast - naglasio je on komentarišući jučerašnje izjave lidera opozicije.

Na pitanje Tanjuga da prokomentariše izjavu portparolke Evropske komisije Maje Kocijančić da protesti treba da budu mirni i u okviru zakona kao što su bili pre ovog vikenda, Vučić je kazao da je i on to govorio.

- Možete da šetate koliko hoćete, ali nasilje ne može. Nemamo problem sa šetnjama. Što se nas tiče smatramo da je važno da se dijalog odigrava u parlametu, ali oni koji nisu deo parlamenta naterali one koji jesu da izađu i da na silu probaju da nešto urade. Parlament je mesto gde se razgovara. Na to smo uvek spremni - objasnio je Vučić.

Kazao je da se ne plaši ni pritisaka, ni smrti, i da je to dokazao i juče celoj Srbiji.

Ukazao je da je tek juče video koliko je velika podrška građana, i koliko ne podržavaju nasilje.

- Mi nasilje da dozvolimo nećemo - ponovio je i na najave da će ga skloniti kazao je da čeka još neku žešću akciju tokom koje mogu samo da ga ubiju, jer da beži neće, a izbori nisu zakazani za promenu vlasti.

- Neću da bežim, jer mi je savest čista, za razliku od Jeremića i Ðilasa nisam ukrao milione evra, a za razliku od Obradovića nisam fašista, već se borim protiv fašista - rekao je Vučić.

Što se izjave zagrebačkog funkcionera Pavla Kalinića tiče, da iza protesta stoje strane službe sa ciljem da ga "dovedu u red", kao i pisanja sarajevske i zagrebačke štampe, on je kazao da Kalinića ni ne poznaje, a da se hrvatski mediji uvek raduju njegovoj propasti, što ga čini srećnim, jer zna da je onda radio dobro za svoju zemlju.

Tagovi: