21.03.2019.

08:19

Foto:

Vesti

SNP: Haški sud još jednom pokazao da je "LAŽNI SUD" čiji je jedini cilj PROGON SRPSKOG NARODA!

 

"Ovom i ovakvom presudom Radovanu Karadžiću, lideru i osnivaču Republike Srpske, sada žele da ospore neupitnu i na velikim žrtvama izvojevanu slobodu srpskog naroda preko Drine, kojem je u osvit raspada bivše zajedničke države pretio novi progon i stradanje.

Oni koji stoje iza ovakve presude, još od Dejtonskog mira, jedino o čemu razmišljaju i čemu teže, jeste kako da ukinu Republiku Srpsku, kako da je proglase genocidnom tvorevinom i time moralno nemogućom za postojanje.

Ove zapadne zemlje kojima je oduvek bio cilj da oslabe i ponize srpski narod na Balkanu, njegovu državotvornost i slobodu, progonom i presudama na svojim lažnim međunarodnim sudovima protiv srpskih predsednika, premijera i generala, žele večito da nas drže ucenjenim, slabim i uplašenim.

I dok drakonskom presudom osuđuju Radovana Karadžića, da bi mogli dalje da ucenjuju i slabe Republiku Srpsku i Srbiju, puštaju da se slobodno i mirno šetaju osvedočeni ubica iz Srebrenice Naser Orić i kosovski trgovci organima i zločinci Hašim Tači, Ramuš Haradinaj, Kadri Veselji i Fatmir Ljimaj, samo zbog toga što im je jedini cilj oduvek bio centralizovana Bosna bez Republike Srpske i nezavisno Kosovo.

Srbija mora još odlučnije da štiti Republiku Srpsku i da se bori za Kosovo, čvrsto braneći svoj Ustav, Rezoluciju 1244 i Dejtonski sporazum.

Moramo da se branimo, da jačamo iz dana u dan i vojno i ekonomski, da se odupremo pokušajima podela, da štitimo naš Ustav i učvršćujemo odnose sa našim međunarodnim prijateljima, a pre svega sa Rusijom.

Samo tako ćemo zaštiti naše ključne državne i nacionalne iinterese u teškim vremenima kroz koje prolazi srpski narod", saopšteno je iz Srpske narodne partije Nenada Popovića.

Tagovi: