25.03.2019.

12:49 >> 12:55

Foto:

Vesti

PRIMAKOV: RUSIJA ĆE BRANITI PRAVO SRBIJE NA KIM: Jasno, da jasnije ne može biti - MOSKVA POKOPALA NATO I SAD!

On je za "Večernje novosti" rekoa da će Rusija podržati svaku odluku srpskog državnog vrha oko sudbine KiM, ako se ona donese uz politički konsenzus i ako to rešenje ne izazove građanski sukob. 

- Rusiji je najvažnija imovinska i lična bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji - rekao je Primakov, poslanik Dume i unuk čuvenog šefa ruske diplomatije i obaveštajne službe Jevgenija Maksimoviča Primakova, jednog od najjzaslužnijih Rusa za Kumanovski sporazum i donošenje Rezolucije 1244 u SB UN.

Jevgenij Maksimovič je i 2009. godine prvi put govorio o razgraničenju, tj. da Srbima ostane sever KiM i enklave u kojima žive, a njegov unuk kaže da je to bila poznata ideja koja se razmatra i dan danas.

(VIDEO) NAMEŠTALJKA U RAČKU BILA POVOD ZA NAPAD NA JUGOSLAVIJU! ČIŽOV: To je bila čista PROVOKACIJA I IZGOVOR za početak bombardovanja!

- Stav Rusije je da Beograd to treba da reši i da takvu odluku donese ili ne - rekao je Primakov.

Upitan o tome da li srpski evropski put nema alternativu, Primakov kaže da Srbija treba da poštuje svoj interes i ako donese odluku da uđe u EU, mora da to učini uz svoje uslove.

(VIDEO) OVO JE RUSKINJA KOJA JE BOMBARDOVALA SRBE 200 SATI BEZ PRESTANKA! Nikol Malačovski bila je jedan og glavbih pilota NATO tokom bombardovanja Srbije!

- Vidimo šta se desilo sa privredom Bugarske, koja je potpuno uništena posle ulaska u EU. Ne smete da dozvolite takav odnos - rekao je Primakov.

Ne misli, kako kaže da stvari treba postavljati između BRIKS-a i EU, a da Srbija treba da sarađuje i sa jednima i drugima.

SRBIJA JE EVROPI DEŽURNI KRIVAC ZA SVE! Nemački istoričar otkrio ZAŠTO NAS MRZE VELIKE SILE!

- Ako Srbija odluči da se približi ODKB, to jeste dodatna mogućnost. Ali, rukovodstvo Srbije izabralo je put vojne neutralnosti, koje ima svoje prednosti - rekao je Primakov.

Tagovi: