26.03.2019.

23:58

Foto:

Vesti

LOPURDA: JEREMIĆEV SARADNIK PATRIK HO OSUĐEN NA TRI GODINE ZATVORA!

Pored zatvorske kazne on će morati da plati i novčanu kaznu od 400.000 dolara, prenosi "Kurir" i dodaje da je američki savezni sud u Njujorku Hoa krajem godine proglasio krivim za sedam od osam tačaka optužnice za kršenje zakona o stranim koruptivnim praksama i pranje novca.

Kako se navodi, on se teretio da je učestvovao u pranju 2,9 miliona dolara i korupciji, a jedan od svedoka u tom "korupcionaškom skandalu" bio je i bivši šef srpske diplomatije i bivši predsedavajući Generalnom Skupštinom UN Vuk Jeremić.

Jeremić je tom prilikom pred porotom otkrio da je povezao Hoa sa visokim zvaničnicima u nekoliko zemalja i otvorio mu diplomatska vrata za kompaniju CEFC, na čijem je čelu ovaj bio, a sve to kako bi širila poslovanje u svetu.

To nije jedina saradnja Hoa i Jeremića, jer su mediji otkrili da je kompanija CEFC uplatila dvema Jeremićevim firmama oko 1,7 miliona dolara, kao i da je Ho u periodu od 2013. pa do 2015. godine uplatio Jeremiću 764.000 dolara na račun njegove firme "Vuk Jeremić PR agencija za konsalting", kao i milion dolara na račun Jeremićevog Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj.

VUKU JEREMIĆU NIKAD DOSTA PARA: Bivši šef diplomatije i političar u pokušaju MNOGO VOLI KEŠ!


List je, kako navodi, pokušao da dobije komentar od Jeremića, ali nije uspeo, a Jeremić se o toj temi nije izjašnjavao ni preko društvenih mreža.

Tagovi: