02.04.2019.

11:29

Foto:

Vesti

POPOVIĆ I ČEPURIN: Besmrtni puk ove godine najmasovniji u ovom delu Evrope


Čepurin je zahvalio ministru Popoviću na višegodišnjem doprinosu u organizaciji ove manifestacije.

- Svake godine Besmrtni puk u Srbiji okuplja sve više učesnika. Prošle godine ih je bilo preko tri hiljade - rekao je Čepurin i istovremeno pozdravio spremnost srpskih državnih institucija da podrže napore organizatora da ove godine Besmrtni puk u Srbiji bude najveći i najmasovniji u ovom delu Evrope.

Kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, ministar Popović, koji je ujedno i počasni predsednik Fondacije Besmrtni puk u Srbiji, saopštio je da će manifestacija i ove godine biti organizovana u partnerstvu s Ruskim domom u Beogradu i Gradom Beogradom.

On je ukazao da Organizacioni odbor ove manifestacije čini osam srpskih i ruskih organizacija, koje već četiri godine zaredom uspešno organizuju Besmrtni puk u Beogradu i gradovima širom zemlje.

Sastanku Popovića i Čepurina prisustvovala je i direktorka Ruskog doma u Beogradu Nadežda Kuščenkova, koja je istakla da Ruski dom priprema program koji će se ove godine realizovati u saradnji s Gradom Moskvom i uz učešće brojnih ruskih umetnika i veterana iz Drugog svetskog rata.

- Zajedno s našim partnerskim organizacijama iz Organizacionog odbora Besmrtnog puka pripremamo manifestaciju koja će ove godine biti najmasovnija i najsadržajnija do sada - rekla je Kuščenkova, dodaje se u saopštenju.

Tagovi: