14.04.2019.

15:59

Foto:

Vesti

SRAMNO SAOPŠTENJE "SPUTNJIKA"! Prenosili najgore laži o protestima, a sad glume žrtve!


Na sve to, kada je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u odgovoru na pitanje novinara rekao da je procena "Sputnjika" o 50.000 protestanata skandalozna, ruski portal je to prokomentarisao kao napad na njihovo pravo na slobodno izveštavanje!?!

A činjenica je da je njihovo izveštavanje sa protesta bilo krajnje neprofesionalno. Jer, kako drugačije nazvati to kada "Sputnjik" u svom izveštaju izjednači zvaničnu procenu ministra policije o 7.500 okupljenih građana i očigledno lažnu tvrdnju Trifunovića o 100.000 ljudi?!

O tendencioznosti izveštavanja ovog ruskog medija govore i fotografije koje su pratile izveštaj - objavljivali su samo krupne kadrove i slike napravljene "preko glava" koje su trebale da odaju utisak velike mase okupljenih.

Za nekoga je možda šokantno to što je ruski "Sputnjik" u subotu izveštavao kao američki "N1". Za nas, ipak, nije. Jer, mi znamo da predsednik Aleksandar Vučić vodi nezavisnu politiku koja je interesu samo i jedino Srbije. I to smeta mnogima na Zapadu. Ali i na Istoku.

Tagovi: