15.04.2019.

10:38

Foto:

Vesti

ĐORĐEVIĆ URUČIO LAPTOP, DIGITALNE KNJIGE I UREĐAJE ZA ČITANJE UDRUŽENJU SLEPIH I SLABOVIDIH U SUBOTICI! Cilj je unapređenje položaja osoba sa invaliditetom!

Ministar Ðorđević je istakao da se Ministarstvo aktivno zalaže za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Srbiji kroz razvijanje partnerskog odnosa sa udruženjima osoba sa invaliditetom i pružanju finansijske i stručne podrške.

Kako je rekao, cilj obilazaka svih ustanova koje brinu o osobama sa invaliditetom jeste da se bolje sagledaju uslovi u kojima ove osobe žive i pronađu najbolji načini za njihovo unapređenje.

Tokom prethodne posete Udruženju u Subotici članovi su nam predočili šta je to što im je potrebno kako bi se unapredili njihovi uslovi života. Pomoću knjiga, uređaja za čitanje i laptopa, članovi Udruženja moći će da se edukuju, razonode i da zajedno provedu vreme- rekao je Ðorđević.

Predsednik Udruženja slepih i slabovidih Veso Avram zahvalio je ministru Ðorđeviću na poseti. On je istakao da su podrška Ministarstva i napor koji ministar lično ulaže za stvaranje boljih uslova života osoba sa invaliditetom ovom udruženju od velikog značaja.

Tagovi: