16.04.2019.

13:37

Foto:

Vesti

MARTINOVIĆ: Poslanici SNS spremni da razgovaraju o izmenama


Martinović je, međutim, primetio da je za dijalog potrebna i druga strana.

Nakon konsultacija šefova poslaničkih grupa sa predsednicom Skupštine, Martinović je novinarima u parlamentu kazao da poslanici SNS smatraju da je jedino mesto za dijalog o političkim i društvenim temama parlament i da treba da se razgovara o temama koje su u okviru zakonskih okvira.

- Ne možemo da razgovaramo o nečemu što nije u zakonskim normama i postojećeg pravnog poretka - istakao je Martinović i pozvao one koji zahtevaju razgovor da dođu u parlament, da bi bez tenzija, emocije, mržnje i ličnih animoziteta, razgovarali o svim temama u interesu države i građana.

Prema njegovim rečima, više predstavnika poslaničkih grupa danas je iznelo stav da je potrebno korigovati postojeći Poslovnik, koji je donela, kaže, Demokratska stranka.

- Kada su ga doneli odgovarao im je, a sada im više ne odgovara i oni su u svojim očima postali žrtve i mučenici Poslovnika. Mi smo spremni da razgovaramo o izmenama Poslovnika i onome što ne valja, ali potrebno je razgovarati o tome i ne bi bilo dobro da se Poslovnik donese snagom većine, potreban je širi koncezus i vlasti i opozicije kako niko kasnije ne bi mogao da kaže da mu Poslovnik ugrožava prava - rekao je Martinović.

Ponovio je da je jedino mesto na kojem može da se o tome razgovara parlament i poručio da SNS ne pristaje na delegacije.

- To je prošlo komunističko vreme, onaj ko hoće da razgovara dobrodošao je, a ko neće - to je njegov politički izbor - rekao je Martinović i dodao da ne postoje rokovi za razgovor, kao i da bi bilo neozbiljno govoriti o rokovima kada pojedini koji kažu da hoće dijalog ne dođu na konsultacije.

Upitan o čemu će se govoriti na Glavnom odboru SNS-a koji će se održati danas u popodnevnim časovima, Martinović je kazao da će jedna od tema svakako biti i eventualno raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Šef poslaničke grupe SNS-a naveo je i da je pred poslanicima Narodne skupštine veliki posao, odnosno donošenje važnih zakona za građane Srbije, među kojima su i zakon kojim se rešava problem zaduženih švajcarskim francima, nekoliko sporazuma i zakona koji će da omoguće skok Srbije na Duing biznis listi, kao i izmenama i dopunama krivičnog zakona kojim će se uvesti kazna doživotnog zatvora za silovatelje dece.

Tagovi: