17.04.2019.

16:56

Foto:

Vesti

BEČIĆ: Da li je trebalo da dozvolimo da se ponovi 5.oktobar?

U izjavi za medije Bečić navodi da Božović danima ne prestaje sa neargumentovanim, ostrašćenim kritikama i napadima na pripadnike policije, te navodi da je njegov jedini zaključak u tom slučaju da je "Božović zapravo u subotu za vreme mitinga boravio u Narodnoj skupštini kao logistika nasilnicima koji su planirali da upadnu u Skupštinu pod komandom Boška Obradovića, ali da je samo prisustvo policije sprečilo takve planove". 

On kaže i da Ministarstvo unutrašnjih poslova i policija rade na osnovu odgovarajućih procena bezbednosti i da ne vidi "šta gospodi iz Saveza za Srbiju nije jasno". 

- Da li smo možda trebali da dopustimo da nam se ponovi 5. oktobar, da im dozvolimo da ruše i pale Skupštinu, pokradu umetničke slike i nameštaj, jer sve što se dešavalo tih dana i tog jutra podsećalo je na taj dan - naveo je Bečić, podsetivši da su "huligani predvođeni Boškom Obradovićem samo nekoliko dana ranije nasilno upali u zgradu RTS".

Bečić smatra da je zbog toga boravak policije u zgradi Narodne skupštine bio opravdan i nužan kako bi se sprečio svaki pokušaj nasilja, a kao predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti izneo je pohvale na račun pripadnike policije koji, kaže, profesionalno i požrtvovano obavljaju svoj posao.

Bečić napominje i da Obradović ponovo preti, poziva na nasilje, blokade i građansku neposlušnost, te navodi da su (SzS) najpre tražili razgovore, a kada su dobili poziv od predsednice Parlamenta rekli su da neće da razgovaraju. 

- Izmišljaju izostanak dozvole generalnog sekretara Narodne Skupštine za pojačano prisustvo policije u zgradi i plasiraju laž o prisustvu navijača u NS. Sve u cilju da se zanemari mali broj ljudi na mitingu - kaže Bečić i poručuje liderima Saveza da moraju da shvate da je Srbija demokratska zemlja u kojoj građani vlast biraju na izborima, a da nasilje i pretnje nisu dobrodošli.

Božović je u subotu novinarima u Skupštini Srbije rekao da je MUP "okupirao zgradu" parlamenta, tvrdeći da o tome nije obavešten skupštinski sekretarijat, a da po Zakonu o Narodnoj skupštini jedino parlament ima ovlašcenje da pozove policiju.

Tagovi: