19.04.2019.

23:07

Foto:

Vesti

DEJAN VUK STANKOVIĆ: Najvažnija poruka skupa Budućnost Srbije jeste JEDINSTVO SRPSKOG NARODA!

- Poslata je poruka ujedinjenja i sela i grada, svih Srba koji žive u Srbiji i regionu, ujedinjenja u ekonomskom progresu, u veri, u to da se kompromisom mora tražiti odgovor na pitanje kako do mira i stabilnosti u regionu, u susret svim izazovima koji nas čekaju po pitanju Kosova i Metohije, koji nisu mali- rekao je Stanković za Pink.

Istakao je da je u govoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića uočljiva bila ravnoteža u spremnosti da se pregovara i razgovara i spremnost da se brani život Srba ukoliko, oni budu na bilo koji način ugroženi neodgovornom politikom Albanaca.

Stanković je ocenio da je deo Vučićevog govora koji se odnosio na ekonomiju optimističan i da uliva nadu građanima jer, dodao je, svi građani Srbije žele slobodu, blagostanje, mir i stabilnost.  

- Govori koje smo čuli danas, a posebno govor predsednka Vučića daje nam nadu da će tako i biti- istakao je Stanković.

On je rekao i da je važno to što je na skupu bio i ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto, jer je to, dodao je, dokaz da incident sa skupa Saveza za Srbiju, koji je održan 13. aprila, pada u zaborav.

Stanković je podsetio da je ove nedelje u Subotici održana zajedička sednica srpske i mađarske vlade, kojoj je prisustvovao i premijer Mađarske Viktor Orban.

(VIDEO) NAJLEPŠA SLIKA SRBIJE DANAS JE OBIŠLA SVET! Pogledajte spektakularan snimak mitinga iz vazduha!



- Mi sa Mađarskom imamo verovatno najbolje odnose koje smo imali u novijoj srpskoj istoriji i to je svakako ohrabrenje kada je reč o složenoj geopolitičkoj situaciji koja postoji u regionu - dodao je Stanković.

Tagovi: