23.04.2019.

14:48

Foto:

Vesti

TRANSPARENTNOST: Ispravna odluka Agencije za borbu protiv korupcije da ŠABIĆU NE DOZVOLI angažovanje u "Transparentnost Srbija"!

Mario Spasić, generalni sekretar "Tansparentnosti" kaže da je potpuno zakonita i ispravna odluka Agencije za borbu protiv korupcije da Roduljubu Šabiću, bivšem povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, ne dozvoli zasnivanje poslovne saradnje u organizaciji "Transparentnost Srbija".

"Javnost treba da zna da je Rodoljub Šabić, u svojstvu poverenika, sa Nemanjom Nenadićem, programskim direktorom i Bojanom Medenicom, izvršnom direktorkom organizacije "Transparentnost Srbija", zaključivao ugovore o delu kojim su ovo dvoje funkcionera organizacije "Transparentnost Srbija" od poverenika primili stotine hiljada dinara na ime sprovođenja projekta: "Izgradnja kapaciteta Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti za efektivno i adekvatno izvršavanje njegovih zakonskih ovlašćenja i obezbeđivanja ostvarivanja prava na slobodan pristup informacijama i prava na zaštitu podataka u skladu sa evropskim standardima", oznake POV-01-2015, gde su, na primer, na ime samo jedne obuke primali jednu mesečnu neto prosečnu zaradu u Republici Srbiji", navodi Spasić. 

TRANSPARENTNOST: SzS krši osnovno PRAVO ODBORNIKA NA ZDRAVSTVENU NEGU!

On dalje navodi da je Šabić sa Nenadićem i Medenicom, samo po osnovu ovog projekta, potpisao po četiri ugovora o delu i po tri aneksa ugovora.

"Činjenica da je Rodoljub Šabić dogovorio svoj angažman u  organizaciji "Transparentnost Srbija" jeste dovoljan razlog za sumnju da je želeo da zloupotrebi svoju funkciju, na koji način je plaćao pojedine predstavnike NVO sektora sa ciljem da mu taj novac bude vraćen kroz naknadno angažovanje. Sve je jasno", zaključuje u saopštenju Spasić.

Tagovi: