25.04.2019.

20:26

Foto:

Vesti

PREDSEDNIK SRBIJE VUČIĆ U PEKINGU! Od Kine kupujemo raketni sistem FK-3!

Temelji vojnotehničke saradnje između dve zemlje postavljeni su u septembru prošle godine, kada je dogovoreno da kupimo šest modernih dron-bombardera iz Kine. Dvojica lidera tada su razgovarala i o nabavci sistema FK-3. Detalji tog dogovora trebalo bi da se konkretizuju tokom Vučićevog boravka u Pekingu, koji prisustvuje drugom po redu Forumu 'Pojas i put' od 25. do 27. aprila.

Informer

 

Južni krak Koridora za 10 dana

Predsednik Vučić tokom posete Pekingu, gde je potpisano više od 10 međudržavnih sporazuma, najavio je nove investicije.
- Za deset dana otvara se kompletan južni krak Koridora 10 ka Severnoj Makedoniji i Grčkoj, a do kraja jula ili avgusta biće potpuno završen istočni krak Koridora 10 ka Bugarskoj. Za oko dva meseca biće otvorena i deonica puta Obrenovac-Čačak. To su ogromne stvari za Srbiju, a sada ulazimo u novi investicioni ciklus, ne opterećujući javni dug - naveo je Vučić.

- Vučić i Si razgovaraće o podršci Kine spoljnopolitičkim izazovima Srbije i rešavanju kosovskog problema, ekonomskoj saradnji i konkretizaciji vojnotehničke saradnje. Srbija je zainteresovana za kinesko naoružanje, posebno dronove 'ving lung' i sistem FK-3 - navodi naš izvor.

Sam Vučić juče je indirektno potvrdio naša saznanja, poručivši da je Srbija zainteresovana za kinesko oružje.

- Srbija ima vojnotehničku saradnju sa Kinom. U razgovorima sa kineskim partnerima gledaću kako da na najbolji način obezbedim da se Srbija opremi i snabde onim što je potrebno za našu i sigurnost naše dece - istakao je Vučić.

Inače, za srpskog predsednika i članove delegacije juče je u Pekingu priređen svečani doček. Postavljen je crveni tepih i špalir garde.

Informer

Deset

sporazuma vrednih milijardu evra potpisale delegacije Srbije i Kine

- Srbiji je, kao maloj zemlji, ukazana velika čast i poštovanje. Sveobuhvatna saradnja sa Kinom u mnogim oblastima jeste potvrda čeličnog prijateljstva dve zemlje. Sa Kinezima razvijamo sveobuhvatnu stratešku saradnju u svim oblastima društvenog života - rekao je Vučić.

Tagovi: