26.04.2019.

10:30

Foto:

Vesti

(FOTO/VIDEO) ZAVRŠEN SASTANAK VUČIĆA I PUTINA! Rusija će pružiti PUNU PODRŠKU SRBIJI po pitanju KiM, nastavlja se EKONOMSKA I VOJNO-TEHNIČKA SARADNJA!

Putin je na početku sastanka rekao da je zadovoljan ekonomskom saradnjom dve zemlje, te da mu je drago da mogu da razgovaraju o bilateralnim i regionalnim pitanjima.

Vučić je sa Putinom razgovorao o Kosovu, rekavši mu da ne razume neverovatne poteze Prištine, a razgovarali su i o predstojećem susretu u Berlinu. Putin je rekao da Rusija pažljivo prati situaciju oko KiM I da će pružiti Srbiji podršku.

Dva lidera razgovarali su I o enegretskoj saradnji i gasovodu. Vučić je Putinu pokazao prve fotografije početka gradnje gasovoda kroz Srbiju, a razgvoor se vodio i o vojno tehničkoj saradnji.

Putin je istakao da je zadovoljan rastom ekonomske sasradnje,I zahvalio na gostoprimstvu prilikom njegove posete Beogradu.

Vućić je rekao da je postignuto mnogo konkretnih rezultata u saradnji dve zemlje.

Srpski predsednik čestitao je Putinu, obraćajući mu se na savršenom ruskom jeziku, veliki pravoslavni praznik, Vaskrs.

Sve detalje sastanka Vučića i Putina koji će promeniti mnogo toga na srpskoj političkoj sceni saznajte u VASKRŠNJEM TROBROJU INFORMERA koji je na kioscima sutra, 27. aprila.

Sastanku srpskog i ruskog lidera prisustvovali su i šef ruske diplomatije Segrej Lavrov, kao i srpski ministri, članovi delegacije koja boravi na forumu Pojas i put u Pekingu.

Informer

Informer

Predsednik Vučić sa Sergejom Lavrovim



Sastankom sa putinom Vučić će zaokružiti konsultacije sa partnerima i prijateljima Srbije uoči sastanka u Berlinu, narednog ponedeljka, posle kojeg će, kako je rekao, doneti važne odluke o izborima u Srbiji i poziciji i merama u odgovor na niz jednostranih, diskriminišućih poteza Prištine.

Informer



Vučić je juče u Pekingu razgovarao i sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom, koji je potvrdio podršku svoje zemlje teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Informer



Predsednik Srbije u ponedeljak će prisustvovati sastanku u Berlinu, na poziv kancelarke Angele Merkel i francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Vučić je rekao da od tog sastanka ne očekuje ništa, da nije optimista, ali i da će, posle više negativnih signala, biti interesantno čuti da li Nemačka i Francuska žele Srbiju u EU ili ne.

Informer

Tagovi: