30.04.2019.

12:40

Foto:

Vesti

VUČIĆ IZ BERLINA PORUČIO: Pozicija Srbije bolja je nego juče, a POZICIJA PRIŠTINE POTPUNO ZAVISI OD NAS!

 - Utisak je da se Srbija ponašala odgovorno, želeći da doprinese stabilizaciji regiona. Video sam da su se neki junačili nakon skupa, da su govorili da su teme bile međusobna priznanja. Na to smo se nasmejali, tako da smo mi sa lakoćom to odbacivali - kaže Vučić. 

Informer

Dodaje da je takvima to potrebno zbog unutrašnjih stvari, kako bi se dodvorili svojim građanima.

Vučić je istovremeno, komentarišući jučerašnje neumerene zahteve Prištine, da "naša pozicija ne zavisi od njih, ali da njihova pozicija potpuno zavisi od nas".

Utisak svih ljudi sa kojima je danas razgovarao je, preneo je Vučić novinariuma Vučić je novinarima u Berlinu, posle sastanka sa nemačkim poslanicima, da je Srbija na samitu bila odgovorna, ozbiljna, želeći da doprinese snaženju i stabilizaciji regiona, a ne daljem urušavanju i eskalaciji sukoba.

 - Naša moralna i politička pozicija danas je snažnija nego juče, ali nas u budućnosti, i zbog teške situacije, čeka još mnogo problema sa kojima ćemo morati da se suočavamo -  rekao je Vučić.

On je dodao da su neki mislili da je moguće doći do rešenja bez Nemačke i Francuske, ali da to nije realno.

 - Oni vode spoljnu politiku tako da bi se dodvorili svojim biračima, a takvi nikad ne mogu da vode spoljnu politiku na dobar način. To rade još neki drugi u regionu -  rekao je Vučić.

Tagovi: