04.05.2019.

08:49

Foto:

Vesti

JOVANOV: Jeremić hoće da ih stranci dovedu na vlast!

Jovanov je za današnje "Večernje novosti" rekao i da "nema reči da opiše koliko je bedno" to što je lider Nove stranke Jeremić kazao da je za uključivanje međunarodnog faktora u dijalog vlasti i opozicije, ali je dodao da ga to i ne čudi.

- Uplitanje stranaca i oslanjanje na njih bio je i ostao modus operandi DS i njenih izdanaka. Jeremić je jasno poslao poruku narodu u Srbiji da ni on ni ?ilas, ni Obradović više ne računaju na građane, jer su videli da ih ne podržavaju. Zato će pokušati da nađu strance koji će da ih dovedu na vlast i da se opet vratimo u vreme kada su ambasadori i domaći tajkuni prema svojim interesima krojili političku kartu i sudbinu Srbije - ukazao je Jovanov.

Prema njegovim rečima, politika predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića je to promenila i zato žele da zemlju vrate korak unazad da bi nastavili pljačku.

Jedan od lidera Saveza za Srbiju (SzS) Vuk Jeremić je intervjuu na Jutjub kanalu "Balkan info" ocenio da organizovanje izbora "pod minimalno fer i demokratskim" uslovima neće biti moguće ako u dijalogu vlasti i opozicije "na neki način ne bude angažovan i međunarodni faktor".

Jeremić smatra i da protesti na ulicama moraju da se nastave, podsećaju "Novosti".

Tagovi: