Autor: Informer.rs

10.05.2019.

11:45

Foto:

Vesti

SNP: Đukanovića i vrh "Montenegro" režima proglasiti nepoželjnim u Srbiji

Ova presuda je izrečena namerno 9. maja, na dan kada Srbija i Rusija slave pobedu nad fašizmom i osvojenu slobodu u zajedničkoj borbi dva bratska naroda.

Mržnja kriminalnog režima Đukanovića prema svemu što je srpsko i prema Rusiji, osvedočena u progonu srpskog naroda, Srpske pravoslavne crkve i pisma, kao i u uvođenju sankcija Rusiji, ovakvom presudom na Dan pobede nad fašizmom, potvrđuje da je ovaj crnogorski režim neprijateljski i da ga takvim treba proglasiti. 

Nepravednom presudom protiv Srba jasno je da Đukanović želi da uništi srpski narod u Crnoj Gori.
Zbog toga Mila Đukanovića i vrh „montenegro“ režima treba proglasiti nepoželjnim osobama u Srbiji, a ukupne odnose sa tim režimom treba preispitati.

Država Srbija treba hitno da osudi ovakav politički progon lidera Srba u Crnoj Gori, kao i svojih državljana i da stane u njihovu zaštitu svim pravnim i političkim sredstvima, obaveštavajući svetsku javnost da je crnogorski režim ogoljeno diktatorski i srbofobski, koji proganja sopstvene ili državljane drugih država ukoliko politički drugačije misle.

Ovakav progon Srba u Crnoj Gori ne sme da prođe bez reakcije Srbije, jer u slučaju da ovo sada prećutimo, to će u još teži položaj staviti Srbe u ostalim državama u regionu gde živi naš narod.

Tagovi: