13.05.2019.

15:38

Foto:

Vesti

IGOR JURIĆ UOČI SEDNICE O DOŽIVOTNOM ZATVORU ZA UBICE DECE: Na savest opoziciji da li će doći u Parlament

 

Ovim izmenama prethodila je građanska inicijativa o pooštravanju kazni sa oko 160.000 potpisa, koja je pokrenuta posle monstruoznog ubistva trogodišnje devojčice Anđeline Stefanović iz Vratarnice kod Zaječara.

Osnivač Fondacije "Tijana Jurić" u izjavi za Informer poziva sve predstavnike političkog života u Srbiji da uzmu učešće u sutrašnjoj sednici i svoje političke motive stave u drugi plan, a u prvi plan istaknu dobrobit naše dece.

- Pozvao sam sve političke aktere u zemlji da budu jedinstveni i daju svoj doprinos usvajnju ovog zakona. Nemam povratnu informaciju od predstavnika opozicije da li će sutra prisustvovati zasedanju Skupštine na kome se raspravlja i o uvođenju doživotnog zatvora za ubice dece, trudica... Ja sam pozvao sve poslanike i poslaničke grupe da uzmu učešće u ovoj raspravi i glasaju za ovaj zakon jer je to interes svih nas. Ostavljam njihovoj savesti da odluče da li će na sednicu doći - poručio nam je Igor Jurić.

On kaže da će raspravu o izmenama Krivičnog zakonika pratiti iz Novog Sada, sa svog radnog mesta.

Podsetimo, poslanici opozicije u februaru su počeli bojkot Skupštine Srbije, a do dana današnjeg se nisu izjasnili da li će se bar zbog glasanja o doborbiti naše dece vratiti u poslaničke klupe!

Tagovi: