15.05.2019.

13:44

Foto:

Vesti

MARTINOVIĆ: Ne plašimo se državnog udara. Obradović nije uspeo da sačuva ni svoju poslaničku grupu, a hoće da vodi Srbiju!?


Martinović je na pitanje da prokomentariše odredbu predloga izmena Krivičnog zakonika, o kojima parlament raspravlja, a koja predviđa uvođenje kazne doživotnog zatvora za teška dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije, rekao da takva praksa postoji u Evropi i da nije problematična.

On je dodao da su, međutim, problematične "drakonske" kazne koje su izrečene državljanima Srbije u Crnoj Gori zbog učešća u navodnom državnom udaru u toj zemlji.

- Mene to više brine nego aluzije da drakonskim kaznama želimo da sprečimo državni udar. Ko da izvede državni udar? Dunja Mijatović, (Dragan) Ðilas, (Boško) Obradović? Obradović nije uspeo da sačuva poslaničku grupu, a želi da vodi Srbiju - rekao je Martinović.

On je ocenio da je postupak u kojem su izrečene kazne državljanima Srbije u Crnoj Gori vođen na problematičan način i da je ta zemlja pokazala da nema sluha za dobru volju Srbije da se održi mir i stabilnost u reigonu Zapadnog Balkana.

Prema njegovim rečima, poruke koje Srbija dobija iz regiona ne ohrabruju da ima adekvatne sagovornike.

- To mene i sve poslanike većine u parlamentu više brine, nego aluzije o tome kako se plašimo državnog udara - rekao je Martinović.

Tagovi: