16.05.2019.

14:13

Foto:

Vesti

"MIGOVI" IZ BELORUSIJE U SRBIJI POČETKOM 2021. GODINE! Golovčenko izjavio da remont teče po planu

Predsednik Državnog vojno-industrijskog komiteta Belorusije Roman Golovčenko rekao je da će Belorusija početkom 2021. godine predati Srbiji modernizovane avione ''mig 29'', prenosi beloruska novinska agencija BELTA.

Informer

Golovčenko je istakao da se remont aviona obavlja u dogovorenim rokovima i da se tri aviona nalaze na remontu, a jedan u procesu defektacije, navodi portal „Tango siks“.

- Sve ide po planu. U stalnom smo kontaktu sa srpskom stranom, nema nikakvih poteškoća. Prema ugovoru isporuka aviona kupcu ide početkom 2021. godine - rekao je prvi čovek beloruskog Državnog vojno-industrijskog komiteta, koji je dodao da prema ugovoru radove remonta i modernizacije plaća srpska strana.

Zvanična primopredaja četiri lovačka aviona ''mig 29'' u varijanti 9.13 izvršena je 25. februara ove godine u beloruskom 558. remontnom zavodu u Baranovičima, gde je tri dana ranije započeo njihov remont. Iz Ministarstva odbrane Srbije tada su saopštili da je prijem aviona i pratećih kompleta zemaljske opreme izvršen u prethodne dve nedelje i da su avioni odmah predati na generalni remont i modifikaciju opreme kako bi bili opremljeni, kao i trenutnih 10 aviona ovog tipa u RV i PVO.

Informer

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je tom prilikom da su rokovi dogovoreni i precizni, da se računa da će faza remonta (prva faza) biti završena u najkraćem mogućem roku, a potom i druga faza koja podrazumeva modernizaciju.

Tagovi: