22.05.2019.

14:49

Foto:

Vesti

MIRKOVIĆ: Novi Zakon o glavnom gradu u interesu je građana

 

- Najnovije tragikomično saopštenje predstavnika saveza tajkuna Dragana Ðilasa, Vuka Jeremića i fašiste Boška Obradovića, predstavlja kontinuitet u njihovom licemerju, lažima, elementarnom neznanju, ali i ogromnoj želji za novcem - navodi Mirković u saopštenju koej je dostavljeno medijima.

Nasuprot Ðilasu Jeremiću i Obradoviću, koje, kako kaže, u tom zakonu najviše interesuje ko i kako upravlja poslovnim prostorom, Mirković navodi da su budžeti gradskih opština veći iz godine u godinu, ali da "to ne može i neće da zna onaj ko je ovaj grad zadužio za 1,2 milijarde evra".

- Novi Zakon o glavnom gradu je u interesu građana i predstavlja još jedno ispunjeno obećanje koje smo dali. Ovim zakonom će se opštine podeliti na gradske i prigradske zbog različite palete problema i uslova života u njima, povećane su im ingerencije koje im je bespotrebno oteo Dragan Ðilas sa svojim satrapama, dok su bili na vlasti - navodi Mirković.

U saopštenju nabraja da će taj zakon omogućiti legalizaciju objekata u gradskim opštinama do 400, a u prigradskim do 3000 kvadrata, zatim da prigradske opštine uz saglasnost grada donose planove, kao i da se otvaranjem uslužnih centara na nivou mesnih zajednica službe koje su od značaja približe građanima...

Novi zakon će omogućiti da se građani još više pitaju i da svojom voljom još više utiču na život u svom okruženju.

- Usvajanjem novog Zakona o glavom gradu dokazaće se da je politika Srpske napredne stranke i predsednika Aleksandra Vučića uvek posvećena običnim ljudima, a ne tajkunima i prevarantima kao što je bilo u vreme Dragana Ðilasa, Vuka Jeremića i Borisa Tadića - zaključio je Mirković.

Tagovi: